Kim Kimdir Nereli

Yeni Karaman Valisi kim oldu? Mehmet Fatih Çiçekli kimdir?

Karaman’ın yeni Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, 2024 yılı Valiler Kararnamesi ile atanarak göreve başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede, 16 ilin valisinin değiştiği duyuruldu. Bu kapsamda Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Mülkiye Baş Müfettişliğine atanırken, yerine İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli getirildi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede, 16 ilin valisinin değiştiği duyuruldu. Bu kapsamda Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Mülkiye Baş Müfettişliğine atanırken, yerine İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli getirildi. Peki, Mehmet Fatih Çiçekli kimdir?

Mehmet Fatih Çiçekli Kimdir?

1976 yılında Bayburt'ta doğan Mehmet Fatih Çiçekli, ilkokul eğitimini Ankara Sincan'da, ortaokul ve lise eğitimini ise Ankara Merkez İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Çiçekli, yaklaşık yedi yıl boyunca Rekabet Kurumu’nun çeşitli birimlerinde görev yaptıktan sonra 2004 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine adım attı.

Mülki İdare Amiri olarak kariyerine Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde vekil olarak başlayan Çiçekli, sırasıyla Bursa’nın Büyükorhan, Antalya’nın Gündoğmuş ilçelerinde de vekaleten görev yaptı. Ardından Karabük’ün Yenice, Iğdır’ın Aralık ve Elazığ’ın Palu ilçelerinde asaleten valilik görevlerini üstlendi.