Vali atamaları kapsamında 16 ilin valisi değişirken, 12 ilin valisi vali - mülkiye başmüfettişliğine atandı. 

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURAN KİMDİR?

1968 yılında Giresun'un Yağlıdere ilçesinde doğan Kaymakam Uğur Turan, Türkiye'nin deneyimli mülki idare amirlerinden biridir. Eğitim hayatına Gümüşhane Mareşal Çakmak Öğretmen Lisesi’nde başlayan Turan, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?


Uğur Turan, 1990 yılında Giresun Kaymakam Adayı olarak mesleğe adım attı. Tokat-Almus ve Edirne-Meriç Kaymakam Vekili olarak görev yaptıktan sonra, dil eğitimi için 8 ay süreyle İngiltere’ye gönderildi. Kaymakamlık tezini başarıyla sunarak Sivas-Ulaş Kaymakamlığına atandı.


Kaymakamlık kariyeri boyunca birçok önemli görevde bulunan Uğur Turan, Diyarbakır-Hazro ve Trabzon-Yomra Kaymakamlıkları yaparak dikkat çekti. Yomra’daki üstün hizmetleri nedeniyle “Yılın İdarecisi” ödülüne layık görüldü. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı’nda çeşitli idari görevlerde bulundu ve Ordu, Tokat, Gaziantep ve Kütahya’da kaymakamlık yaptı.


Uğur Turan, birçok seminer ve eğitim programına katılarak kamu yönetimi ve insan hakları gibi önemli konularda kendini geliştirdi. Tokat Kültür Haber Dergisi tarafından “Başarılı Kaymakam” ödülüne, TİD (Türk İdareciler Derneği) tarafından ise “Özel Takdir Ödülü”ne layık görüldü. 2008 yılında Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden ödülünü almanın onurunu yaşadı.

UĞUR TURAN EVLİ Mİ?

Halen Turgutlu Kaymakamı olarak görev yapan Uğur Turan, ev hanımı Nihal Turan ile evli ve Mehmet Akif adında bir oğlu vardır. 

Muhabir: Haber Bülteni