Konya Valisi İbrahim Akın kimdir? Konya Valisi İbrahim Akın kaç yaşında nereli?

YENİ KONYA VALİSİ İBRAHİM AKIN KİMDİR?

1970 yılında Çorum'un Osmancık ilçesinde doğan İbrahim Akın, eğitimine köyünde başladıktan sonra ortaokul ve liseyi Çorum'da tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 9 Mayıs 1994 tarihinde Kastamonu Kaymakam Adayı olarak kamu görevine adım attı.

İBRAHİM AKIN'IN GÖREV ALDIĞI YERLER

Kaymakamlık adaylığı döneminde 1995 yılının Haziran ayında İngiltere'de dil eğitimi aldı ve inceleme araştırmalar yaptı. Bu süreçte, Beyağaç (Denizli) ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. 1997 yılında 83. Dönem Kaymakamlık kursunu tamamladıktan sonra, Kızılören (Afyonkarahisar) ilçesine Kaymakam olarak atandı. Ardından Kulp (Diyarbakır), Akçakale (Şanlıurfa) ve İnönü (Eskişehir) ilçelerinde kaymakamlık yaptı.


25 Ocak 2006'da Mülkiye Müfettişliği görevine getirilen İbrahim Akın, 1 Temmuz 2008'de Mülkiye Başmüfettişi oldu. 2009-2013 yılları arasında Başbakanlıkta geçici görevle çalıştı ve 2013 yılının Ağustos ayında ABD'de bir yıllık yurt dışı inceleme ve araştırma görevine gönderildi. 16 Nisan 2015 tarihinde Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?


14 Mayıs 2018 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla Kırşehir Valisi olarak atanan Akın, burada başarılı bir görev süreci geçirdi. 11 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığına atandı.

Muhabir: Haber Bülteni