Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne ilişkin iletilen tüm görüş ve önerilerin şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerine uygun olarak değerlendirildiğini belirtti. Yeniden gözden geçirilen yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçti.

KAMUOYUNDAN GELEN GÖRÜŞLER DİKKATE ALINDI

Yeni müfredat taslağına ilişkin kamuoyundan alınan görüş ve önerilerin değerlendirildiği askı süreci tamamlandı. Bu süreçte, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 9 dersin, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 10 dersin ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 7 dersin öğretim programları kamuoyunun görüşüne sunuldu. Demirli, 26 Nisan'dan 10 Mayıs'a kadar süren bu dönemde taslağa 67 bin 284 görüş ve öneri geldiğini ifade etti.

YOĞUN İLGİ VE KATILIM

Taslak müfredat bu süreçte; 1 milyon 662 bin 780 kez görüntülendi. Gelen görüşlerin %58'i öğretmenler tarafından iletildi. Sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ve diğer eğitim paydaşları ise 28 bin 419 görüş bildirerek %42'lik bir katılım oranı sağladı. Demirli, görüşlerin üçte birinin ortak metne, altıda birinin ise okul öncesi eğitim programına yönelik olduğunu açıkladı.

Görüş ve Önerilerin Değerlendirilmesi
Askı sürecinin tamamlanmasının ardından iletilen görüş ve önerilerin titizlikle değerlendirildiğini vurgulayan Demirli, konuya ilişkin şu ifadeleri aktardı:
 

“Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca özenle değerlendirildi. Görüş ve öneriler, askı sürecinde her gün Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı komisyonları ile ilgili genel müdürlüklerle paylaşıldı. Eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi.
Bu çerçevede öğretim programlarında bazı genel tashihler yapıldı. Görüş ve öneriler, şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin gereği olarak değerlendirilerek öğretim programlarına yansıtıldı. Yeni müfredata ilişkin 26 dersin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programları, 16-22 Mayıs'ta Kurul gündemine alınarak görüşüldü. Tekrar görüşülen yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçti.”

Bu müfredat; önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi itibariyle okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlanarak kademeli bir şekilde uygulanacak. 

Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de

BAKANLIK ONAYININ ARDINDAN ERİŞİME AÇILACAK

Talim ve Terbiye Kurulu'nca onaylanan yeni öğretim programlarına, makam onayının ardından Bakanlığın internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

Muhabir: Haber Bülteni