Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Resmi Gazete’nin 16 Ağustos 2024 tarihli 32634 sayısında yayımlandığı üzere; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince yapılan atama ile Gazi Üniversitesi Rektörlüğü görevine Gazi Eğitim Fakültesi Eski Öğretim Üyesi, Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal atandı. Gerçekleştirilen devir teslim töreniyle Prof. Dr. Uğur Ünal Rektörlük görevini Prof. Dr. Musa Yıldız’dan teslim aldı. 


Göreve başlayan Prof. Dr. Uğur Ünal ilk olarak Gazi üniversitesine yeni katılan öğrencilere yönelik bir mesaj yayımladı. Mesajında Gazi Üniversitesi’nde öğrencilik yaptığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Uğur Ünal öğrencilere başarılar diledi. 


Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat adını taşıyan Gazi Üniversitesi ailesini yeni katılan kıymetli öğrencilerimiz aramıza hoş geldiniz. Artık Sizler de yüksek öğrenim hayatına Türkiye'nin en önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesi çatısı altında adım atıyorsunuz. Ben de bu heyecanı Gazi Üniversitesi sıralarında yaşamış biri ve rektörünüz olarak sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duymaktayım” şeklinde konuştu. 

Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı


Gazi üniversitesine yeni katılan öğrencileri kutlayan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, “Sizlere yeni başladığınız bu yolculukta başarılar diler 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlar getirmesini temenni ederim. Her birinizi ülkemizin ilerlemesine katkı sağlayacak güçlü ve nitelikli bireyler olarak yetişeceğinize inancım tamdır. Ailenizin büyük emekleriyle elde ettiğiniz bu başarınızdan dolayı hepinizi tekrar kutlarım. Kalın sağlıcakla” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Cansel Yıldız