Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun ola Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun asıl uzmanlık alanı genel cerrahidir. 2016 yılından bu yana İstanbul İl Sağlık Müdürü olan Memişoğlu'nun çok sayıda bilimsel yayını bulunuyor.

Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir? Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir?

Kemal Memişoğlu kimdir? 

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1966 yılında Trabzon'da doğmuş Rizeli bir hekimdir. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1990 yılında mezun olan Memişoğlu, ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığı'nı tamamlamıştır.

Kemal Memişoğlu eğitim hayatı 

Kariyerine 1996 yılında SSK Konya Ereğli Hastanesi'nde başlayan Prof. Dr. Memişoğlu, daha sonra PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi'nde de görev yapmıştır. Uluslararası deneyimler edinmek amacıyla 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi'nde Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde bulunmuştur. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Başasistanlık yaparak akademik kariyerine devam etmiştir.

2002 yılında PTT Hastanesi'ne Başhekim olarak atanan Memişoğlu, 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti, 2016 yılında ise Genel Cerrahi Profesörü unvanını almıştır. Sağlık Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Memişoğlu, 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmıştır.

İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği'nde Tıbbi Hizmetler Başkanı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 2016 yılından itibaren İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

Prof. Dr. Memişoğlu'nun ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel çalışması bulunmakta olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

Muhabir: Haber Bülteni