Kim Kimdir Nereli

Yeni Şırnak Valisi kimdir? Yeni Şırnak Valisi aslen nereli?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar sonucunda, yeni Şırnak Valisi Birol Ekici oldu. Arama motorlarında "Yeni Şırnak Valisi Birol Ekici nereli, kaç yaşında?" ve "Şırnak Valisi kim oldu?" gibi sorular araştırılmaya başlandı. \n \n

Abone Ol

Resmi Gazete'nin 19 Eylül 2024 tarihli ve 32667 sayılı kararıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 16 ilin valisi değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan bu atamalarla, 12 ilin valisi vali-mülkiye başmüfettişliğine atandı.

Birol Ekici Kimdir?

1969 yılında Antalya'nın Kaş ilçesinde dünyaya gelen Yücel Yılmaz, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Kamu görevine Sayıştay'da denetçi yardımcısı olarak başlayan Yılmaz, kariyeri boyunca birçok önemli görevde bulunmuştur.

Yücel Yılmaz, Çobanlar, Nurhak, Keles ve Kâhta ilçelerinde kaymakamlık yapmış, ardından İçişleri Bakanlığı'nda personel şube müdürlüğü ve mülkiye başmüfettişliği görevlerini üstlenmiştir. Başbakanlıkta idareyi geliştirme başkanlığı, Antalya İl Özel İdaresi'nde genel sekreterlik ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda strateji geliştirme başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda da görev almıştır. Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği'nde genel sekreter olarak çalışmıştır.

Yüksek lisansını Maliye Teorisi alanında tamamlayan Yücel Yılmaz, Kentleşme ve Çevre Sorunları dalında doktora diplomasına sahiptir. Kamu Yönetimi alanında doçentlik unvanı bulunan Yılmaz, iyi derecede İngilizce bilmektedir.