Kim Kimdir Nereli

Yeni Uşak Valisi Kim Oldu? Naci Aktaş Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Uşak iline yeni vali atandı. 19 Eylül 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede, Naci Aktaş Uşak Valisi olarak görevine başladı. Peki, yeni Uşak Valisi Naci Aktaş kimdir? Nereli ve kariyeri hakkında neler biliniyor?

Abone Ol

Resmi Gazete'nin 19 Eylül 2024 tarihli 32667 sayılı kararına göre, 16 ilin valisi değişti. Kararnamede, 12 vali vali-mülkiye başmüfettişliğine atanmış, yeni isimler göreve getirilmiştir.

UŞAK VALİSİ NACİ AKTAŞ KİMDİR?

Naci Aktaş, 1977 yılında Trabzon'un Araklı ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Araklı'da tamamladıktan sonra 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını 2007 yılında İngiltere'nin Exeter Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası alanında tamamlayan Aktaş, 2022 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim ve Organizasyon alanında doktora unvanı almıştır.

Kamu hizmetine 2000 yılında Şekerbank T.A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı/Müfettiş olarak başlayan Naci Aktaş, 2004 yılında 91. Dönem Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girmiştir. Ağaçören Kaymakamlığı, Karaçoban Kaymakamlığı ve Erzurum Vali Yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü, Müsteşarlık ve Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü gibi önemli görevlerde de yer almıştır. Son olarak Seferihisar Kaymakamlığı görevini yürütmüştür.

Naci Aktaş, 25 Mayıs 2022 tarihinden itibaren ilçesindeki görevine başlamış olup, evli ve iki kız çocuğu babasıdır. Uşak halkıyla bir araya gelerek kentin kalkınması için çeşitli projeleri hayata geçirmesi bekleniyor. Yeni göreviyle birlikte, Uşak'ta olumlu değişim ve gelişmelere öncülük etmesi umuluyor.