Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni vergi paketi, Meclis'teki oylama sonucunda kabul edildi. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra, 1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe gireceği duyuruldu. Bu tarih, yeni vergi düzenlemelerine uyum sağlamak açısından kritik bir dönemi işaret ediyor.

Bahşiş ve Motokuryeler İçin Vergi Uygulaması

Gelir İdaresi, bahşişler ve motokurye kazançları için vergi önerisinde bulunmuştu. Bakanlık bu konuda kararını verdi ve Mehmet Şimşek şu açıklamayı yaptı:

"Motokurye gelirleri ve garsonların bahşişleri için yeni bir vergi uygulaması getirmiyoruz, muafiyet sağlıyoruz. Motokurye faaliyetlerinden elde edilen kazançlar basit usulde vergilendirilecek, bahşiş gelirleri ise normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV'ye tabi olmayacak."

Yurt Dışı Çıkış Harcı Ne Kadar Olacak?

Yurt dışı çıkış harcının 1500 liraya çıkarılması planlanıyordu, ancak Gelir İdaresi Başkanlığı bu rakamın 3 bin liraya kadar çıkabileceğini önerdi. AK Parti kaynakları ise son yapılan açıklamada bu harcın 1000 ila 1500 lira arasında olacağını belirtti.

KDV İstisnaları, Kira, Konut ve Diğer Düzenlemeler

Paket içerisinde ayrıca kirada yeni stopaj vergisi, kira gelirlerine ilişkin düzenlemeler, KDV istisnaları ve diğer çeşitli vergi düzenlemeleri de yer alacak.

İstihdam yaratan kooperatifler için önemli toplantı İstihdam yaratan kooperatifler için önemli toplantı

Yeni Vergi Paketi Ne Zaman Meclise Sunulacak?

Yeni vergi paketinin önümüzdeki hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Temmuz ayının ilk günlerinde Meclis'te görüşülecek olan düzenlemenin kısa sürede kabul edilip, Temmuz ayının ortasında yürürlüğe girmesi öngörülüyor.

Muhabir: Haber Bülteni