Kim Kimdir Nereli

Yeni Yüzyıl Partisi Genel başkanı kim, Mehmet Ali Arslan kimdir?

Türkiye’nin yeni kurulan partisi Yeni Yüzyıl Partisi’nin genel başkanı merak ediliyor. Mehmet Ali Arslan sık sık aratılıyor. Haberimizde derledik.

Abone Ol

Türkiye’nin yeni kurulan partisi Yeni Yüzyıl Partisi'nin genel başkanı büyük merak konusu oldu. Mehmet Ali Arslan, sık sık aranan isimler arasında yer alıyor. Bu haberimizde, Yeni Yüzyıl Partisi'nin genel başkanını ve partinin kuruluş hikayesini derledik.

YENİ YÜZYIL PARTİSİ GENEL BAŞKANI KİMDİR?

Yeni Yüzyıl Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Arslan'dır.

MEHMET ALİ ARSLAN KİMDİR, NERELİDİR?

Mehmet Ali Arslan, 1978 yılında Batman'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehirde tamamladıktan sonra, 2011 yılında Batman Üniversitesi'nde otomotiv öğretmenliği eğitimi aldı. Eğitime olan tutkusunu devam ettiren Arslan, Batman İslami İlimler Fakültesi'ni bitirdi ve ayrıca uçak motorları mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı ve uluslararası ilişkiler alanlarında da mezuniyet dereceleri elde etti.

Eğitim hayatının ardından Arslan, Batman'da medresede Arapça dersleri vermeye başladı ve medresede okutulan önemli ders kitaplarını geniş açıklamalarla Türkçeye çevirerek öğrencilerin istifadesine sundu. Bu süreçte 134 yayınlanmış esere imza attı.

2013 yılında, Artvin ili Borçka ilçesinin Efeler köyüne imam olarak atandı. İki yıl sonra, 2015 yılında, Mütercim Yayınları'nı kurdu. Bu yayınevi kısa sürede büyüyerek Sebe, Zavira, Yafes, Pembe Çatı, Çeri, Yeni Yüzyıl, Zengezur ve Kaside gibi markaları bünyesine katan Mütercim Yayın Grubu A.Ş. adı altında, ülke ve dünya gündemleri ile ilgili kitaplar yayınladı.

Mehmet Ali Arslan, siyasi arenada da aktif bir rol üstlenmiştir. 81 ilde ve 30 ülkede faaliyet gösteren Osmanlı Teşkilatı'nın genel başkanlığını yürütmektedir ve Osmanlı Gazetesi'nde makaleleri yayımlanmaktadır. Ayrıca, Türkiye'de faaliyet gösteren OTAK-Osmanlı Teşkilatı Arama Kurtarma Merkezi'ni kurarak doğal afetlerde insan kaynaklarını organize edecek bir yapı oluşturdu.

Arslan, yurtlarından göç etmiş kişilerin tespiti ve ilmi faaliyetlerin yayılması alanında faaliyet gösteren Zengezur Araştırma Merkezi'nin de genel başkanlığını yapmaktadır. Ayrıca, Zengezur halkının tespiti ve diplomatik alanda birçok uzmanın yetiştirilmesi amacıyla kurulan Göyçe Zengezur Üniversitesi'nde mütevelli heyeti başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Mehmet Ali Arslan, eğitim, yayıncılık, siyasi faaliyetler ve toplumsal hizmet alanlarındaki çok yönlü çalışmalarıyla dikkat çeken bir liderdir. Kendisi, yenilikçi ve çözüm odaklı yaklaşımıyla Türkiye'nin yeni dönemine katkıda bulunmaya devam etmektedir.