İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere yönlendirerek haksız kazanç sağlayan ve ihmaller sonucu ölümlerine neden olan bir suç örgütüne yönelik şok edici detaylar ortaya çıktı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulurken, örgüt lideri Fırat Sarı ve yöneticisi İlker Gönen için 324 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. İddianamede yer alan çarpıcı diyaloglar ise tüyler ürpertiyor.

Yennn 1728849518

BEBEKLERİN HAYATI ÜZERİNDEN ÇİRKİN PAZARLIK

Fezlekede yer alan bir konuşmada, sağlık durumu kritik olan bir bebek için aileden 150 bin TL isteneceği belirtiliyor. Tutuklu hemşire Hasan Basri Gök'ün, "Doğukan, çocuğu bugün yaşat tamam mı? Parayı kurtarayım, sonra bir eğlence yaparız," sözleri, bebeklerin hayatı üzerinden yapılan vahşi pazarlığı gözler önüne seriyor.

ŞÜPHELİLER ARASINDAKİ PARA TRAFİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

İddianamede, örgüt lideri Fırat Sarı'nın sahibi olduğu sağlık şirketinden, hemşire Hasan Basri Gök'ün hesabına yedi ay içinde 222 bin 880 lira aktarıldığı tespit edildi. Bu mali ilişkiler, çetenin haksız kazanç sağlama düzenini daha net bir şekilde ortaya koyuyor.

İsrail, BM okuluna saldırdı: 19 Filistinli hayatını kaybetti! İsrail, BM okuluna saldırdı: 19 Filistinli hayatını kaybetti!

BEBEKLERİ “ÖLDÜRÜN” TALİMATI VERMİŞLER

İddianamede yer alan bir başka diyalogda ise Hasan Basri Gök, hemşire Mehtap S.'ye “Mehtap, çocuğu öldür, 50 satürasyonlu çocuk mu olur?” diyerek açıkça ölüm talimatı veriyor. Mehtap S. ise, “Öldüreceğim ama öldürsem de bir dert biliyorsun,” diyerek, ölüm kararının üzerinde baskı oluşturduğunu ifade ediyor.

Yenidoğan

Fezlekede, Fırat Sarı ile şüpheli Ceren Hatice K. arasındaki konuşmada, hastanelerin bakanlık tarafından denetlendiği bilgisi de yer alıyor. Ceren Hatice K., hastanede normalde bulunması gereken hasta sayısının üzerinde hasta olduğunu dile getiriyor. Fırat Sarı ise hastaların taburcu edilmesi gerektiğini söyleyerek çetenin, denetim sırasında nasıl bir strateji izlediğini gösteriyor.

Kaynak: Haber7