Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklikler, güneş enerjisi yatırımlarına yönelik devlet desteğini yeniden şekillendirdi. Buna göre, yurt dışında üretilen güneş panelleri ve taşıyıcı konstrüksiyon sistemlerinin yanı sıra, üretim sürecinin ingot dilimleme aşamasından veya daha öncesinden başlayarak yerli güneş hücreleri kullanılmadan üretilen paneller, teşvik belgesi kapsamı dışında bırakıldı.

Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları

Uygulama Tarihi ve Geçerlilik

Yeni düzenleme, 24 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe girdi. Bu tarihten sonra yapılacak güneş enerjisi yatırımlarında, teşvikten faydalanmak isteyen firmaların yerli üretim güneş hücrelerini tercih etmeleri gerekecek.

Yerel Üretime Teşvik Artıyor

Bu düzenleme ile Türkiye'de yerli üretim kapasitesinin artırılması ve dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor. Yerli güneş hücrelerinin teşvik kapsamına alınmasıyla birlikte, yerli üreticilerin desteklenmesi ve sektörün güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Muhabir: Haber Bülteni