Yeşil Yaka Programı, katılımcılarına Yeşil Dönüşüm alanında kapsamlı bir eğitim sunmayı amaçlıyor. Ücretsiz olarak sunulan bu eğitim serisi, Ankara’nın insan kaynağını yeşil sektörler doğrultusunda güçlendirmeyi ve katılımcıların sürdürülebilirlik konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamayı hedefliyor. Eğitimler, kurumsal düzeyde sürdürülebilirliğin nasıl uygulanabileceğine dair önemli bilgiler sunacak. Ayrıca, su ve karbon ayak izlerinin nasıl hesaplanacağı ve çevresel etkilerin nasıl azaltılacağı konusunda yetkinlik kazandırılacak.

Eğitim Takvimi ve Detaylar

Program kapsamında, sürdürülebilirlik raporlaması ve strateji yönetimi gibi konuların ele alınacağı eğitimler 5-6 Eylül tarihlerinde başlayacak. Eylül ve Ekim aylarında sırasıyla karbon ayak izi, su ayak izi hesaplama ve enerji yönetim sistemi gibi önemli konulara yönelik eğitimler düzenlenecek. Eğitimler, Ankara Kalkınma Ajansı’nın hizmet binasında 09.30-17.00 saatleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek.

Ankara'nın en eski camisi kedilere yuva oldu Ankara'nın en eski camisi kedilere yuva oldu

Başvuru Süreci ve Katılım Şartları

Programda yer almak isteyenler için başvurular 23 Ağustos 2024 Cuma günü saat 12.00’ye kadar alınacak. Katılımcı sayısı 30 kişi ile sınırlandırılmış olup, her kurumdan en fazla bir kişinin katılmasına olanak tanınacak. Eğitime kabul edilenler, 29 Ağustos 2024 tarihine kadar e-posta veya telefon aracılığıyla bilgilendirilecek. Başvuru formu, Ankara Kalkınma Ajansı’nın web sitesinde yer alıyor.

Kaynak: İHA