Eğitim

Yılın son KPSS'si tamamlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sona erdi. Sınav, Türkiye genelinde birçok ilde gerçekleştirildi ve adaylar sınav salonlarına sabahın erken saatlerinde giriş yaptı.

Abone Ol

Kamu kurumlarında görev almak isteyen adaylar, yılın son sınavı olan DHBT için sınav merkezlerinin yolunu tuttu. Sabah 09.00’dan itibaren adaylar, sınav giriş belgeleri ve kimlik kontrolleri sonrasında salona alınmaya başlandı. Girişte adaylar detaylı bir aramadan geçirilirken, sınav görevlileri tarafından toka, küpe, saat gibi takılar konusunda uyarılar yapıldı. Sınav merkezine girişler saat 10.00'a kadar devam etti.

Sınava Son Anda Yetişenler Oldu

Bazı adaylar sınava son dakikada yetişerek salonlara koşarak girdi. Türkiye genelinde 30 ilde kurulan 35 sınav merkezi, 330 bina ve 5 bin 527 salonda gerçekleştirilen sınava toplamda 142 bin 482 aday başvuruda bulundu.

Zorlu Test 60 Dakika Sürdü

Saat 10.15’te başlayan sınavda adaylara 40 soru yöneltildi ve bu soruları yanıtlamaları için 60 dakika süre tanındı. Sınav soruları Din Hizmetleri Alan Bilgisi’ne yönelikti ve adaylar sınav süresi boyunca bilgilerini en iyi şekilde ortaya koymaya çalıştı.

Sonuçlar 16 Ekim'de Açıklanacak

ÖSYM, sınav sonuçlarının 16 Ekim tarihinde açıklanacağını duyurdu.