Ankara Üniversite Tercih Fuarı, 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde Anfa Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi’nde 9. kez kapılarını açıyor. Bu önemli etkinlik, öğrencilere ve velilere büyük fırsatlar sunacak. Ziyaret saatleri 10.00 ile 18.00 arasında olacak. Fuar, katılımcılara tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek. Etkinliğe katılmak isteyenler, fuar girişinde uzun kuyruklar oluşturmamak için önceden kayıt yaptırarak online davetiyelerini alabilirler. Böylece daha rahat bir giriş yapma şansı elde ederler. 


Öğrenciler Ankara’daki akademik yolları keşfedecek

 
Fuar, birçok farklı etkinlik ve bilgi sunarak katılımcıların üniversite tercihlerine ışık tutacak. İlk olarak, Türkiye ve dünyanın önde gelen devlet ve vakıf üniversiteleriyle doğrudan iletişim kurma imkanı sağlanacak. Öğrenciler, istedikleri üniversite hakkında merak ettikleri her şeyi öğrenme fırsatı bulacak. Ayrıca, alanında uzman psikolojik danışman öğretmenler tarafından sunulacak ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetleri de dikkat çekiyor. Bu danışmanlık, öğrencilere en uygun üniversite ve bölüm seçimi konusunda rehberlik edecek. 
Fuar kapsamında ayrıca, çift anadal, yan dal, dikey ve yatay geçiş konularında bilgilendirme seansları düzenlenecek. Bu seanslar, öğrencilere farklı akademik yolları keşfetmeleri için önemli bilgiler sunacak. 
Fuarda, burs olanakları, tavan ve taban puanlar ile tercih ve sıralamalar hakkında da detaylı bilgiler verilecek. Bu sayede öğrenciler, bütçelerine uygun üniversite ve programlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilecek. 

Üniversite tercih süreçleri daha da kolaylaştı 

Fuar, ayrıca değerli rektör ve akademisyenlerle tanışma fırsatı sunacak. Öğrenciler, akademik kariyerleri hakkında merak ettikleri soruları doğrudan yetkililere sorma şansı bulacak. 
Bu yılki fuar, üniversite tercih süreçlerini kolaylaştırmak isteyen tüm aday öğrencileri bekliyor. Katılımcılar, bu fırsatları değerlendirerek kariyerlerine yön verecek bilgiler edinebilecek. 

Fuarda hangi üniversiteler yer alacak? 

Anfa Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Ankara Üniversite Tercih Fuarı’nda Ankara’da bulunan tüm üniversiteler yer alacak. 

Başkent Üniversitesi’nde DGS kayıtları başlıyor Başkent Üniversitesi’nde DGS kayıtları başlıyor

Ankara’daki üniversiteler, 
Ankara Bilim Üniversitesi 
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi 
Ankara Medipol Üniversitesi 
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi 
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 
Ankara Üniversitesi 
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 
Atılım Üniversitesi 
Başkent Üniversitesi 
Çankaya Üniversitesi 
Gazi Üniversitesi 
Hacettepe Üniversitesi 
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 
Lokman Hekim Üniversitesi 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi 
Ostim Teknik Üniversitesi 
TED Üniversitesi 
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 
Türk Hava Kurumu Üniversitesi 
Ufuk Üniversitesi 
Yüksek İhtisas Üniversitesi 
 
 

Muhabir: Cansel Yıldız