Özge Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun kızı mı? Özge Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun kızı mı?

Yossi Kohen ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik. Son zamanlarda sıkça gündeme gelen Yossi Kohen kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte Yossi Kohen'in hayatı ve biyografisi hakkında bilinmesi gerekenler...

Yossi Kohen Kimdir?

Yossi Kohen, 2016-2021 yılları arasında İsrail'in ulusal istihbarat teşkilatı Mossad'ın genel direktörlüğü görevinde bulunmuştur. Bu görevi süresince pek çok kritik operasyona imza atarak adından söz ettirmiştir.

Yossi Kohen Yahudi mi?

Yossi Kohen Kudüs'te dindar bir Yahudi ailede dünyaya gelmiştir. Katamon'da büyüyen Kohen'in babası Aryeh, Kudüs'ün Mea Shearim mahallesinin kurucu ailelerinden birinin soyundan gelen sekizinci nesil bir Sabra idi. Aryeh, Bank Mizrahi'de üst düzey bir pozisyonda görev almış ve aynı zamanda bir Irgun gazisi olarak tanınmıştır. Annesi Mina ise öğretmen ve okul müdürüydü. Mina, yedinci nesil bir Sabra olup kökenleri Batı Şeria'nın bir parçası olan Hebron'a kadar uzanmaktadır.

Yossi Kohen Ne İş yapıyor?

Yossi Kohen, genç yaşlarda İsrail ordusunda hizmet vermeye başlamış ve burada edindiği deneyimler onu Mossad'ın başına geçmesine kadar taşımıştır. Mossad'daki görev süresi boyunca pek çok gizli operasyonu başarıyla yöneten Kohen, İsrail'in güvenlik stratejilerinde kritik bir rol oynamıştır.

Muhabir: Haber Bülteni