Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı nezakete davet etti. Erbakan, "İstanbul Milletvekilimiz Sn. Doğan Bekin için kullandığı talihsiz ifadeyi Sn. Cumhurbaşkanı'nın temsil ettiği makama yakıştıramadığımızı ifade ediyor ve kendisini nezakete davet ediyoruz," dedi. Ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin Meclis'te temsil hakkı kazanmasının Erdoğan'ın partisinin sayesinde olduğu yönündeki ifadeleri eleştirerek, "Sn. Cumhurbaşkanı'nın da Yeniden Refah seçmeninin oyları sayesinde yüzde 50 barajını aşarak Cumhurbaşkanı seçildiğini kendisine hatırlatıyoruz," diye ekledi.

Erdoğan Ne Demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda İsrail'e yönelik eleştirilerde bulunurken, Doğan Bekin'i hedef alarak, "Çıktı bir tanesi affedersiniz, terbiyesizin teki, parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı. Kim bu? Yeniden Refah'ın bir tane adamı var, kafadan da galiba sıkıntısı var onun," ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, Mahmud Abbas'ı davet ettiklerini ancak olumlu yanıt alamadıklarını belirterek, "Biz bu parlamentoyu kimlere açmadık ki? Parlamentomuzu biz evelallah hak yolda olan herkese açarız. Ama bunların bu işlerden haberi yok," demişti. Erdoğan, ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin Meclis'te temsil edilmesinin kendi partilerinin desteği sayesinde olduğunu vurgulamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde

Gerginlik Tırmanıyor

Bu sözlerin ardından, Fatih Erbakan'ın tepkisiyle iki parti arasında gerginlik tırmandı. Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı nazik olmaya davet ederken, Yeniden Refah Partisi'nin Meclis'teki varlığının Erdoğan'ın desteği sayesinde olduğu iddiasını reddetti. Yeniden Refah Partisi, seçmenlerinin oylarıyla Meclis'te temsil hakkı kazandığını belirterek, Erdoğan'ın açıklamalarını kabul etmedi.

Muhabir: Haber Bülteni