Eğitim

Yüksek İhtisas Üniversitesi’nde uyum programı

Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Uyum Programında yeni öğrencilerle buluştu

Abone Ol

Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Uyum Programı kapsamında Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde yeni başlayan öğrencilerle bir araya geldi.

Programda konuşma yapan Rektör Sunguroğlu, özellikle üniversite hayatına yeni başlayan öğrencilerin karşılaşabileceği zorluklar üzerinde durdu. “Stres, Kaygı ve Öfke Yönetimi” başlığı altında öğrencilere önemli bilgiler aktaran rektör, bu üç önemli duygunun doğru yönetilmesinin akademik başarıya ve kişisel gelişime büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Rektör Sunguroğlu, stres ve kaygının doğal duygular olduğunu ve bunların doğru yöntemlerle yönetilmesi gerektiğini ifade etti. “Başarıya giden yolda karşılaşacağınız zorluklar sizi korkutmasın,” diyen Sunguroğlu, öğrencilere strese karşı başa çıkma stratejileri sunarak, üniversite hayatında karşılaşacakları çeşitli sınavlara ve sosyal sorumluluklara hazırlıklı olmaları gerektiğini hatırlattı.

ÜNİVERSİTE HAYATINA GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ

Rektör Sunguroğlu, konuşmasında ayrıca, öfke yönetiminin de önemine dikkat çekti. Öfkenin, bireyin iç dünyasında biriken duygusal baskılardan kaynaklandığını ve bu duygunun sağlıklı bir şekilde ifade edilmesinin bireyin ruhsal sağlığı açısından önemli olduğunu belirtti. Bu doğrultuda öğrencilere, üniversite sürecinde karşılaşacakları olumsuz durumlar karşısında soğukkanlı kalmalarını ve duygularını kontrol etmeyi öğrenmelerini tavsiye etti.

Konuşmasının sonunda Rektör Sunguroğlu, öğrencilere üniversite hayatlarında başarılar dileyerek, her türlü akademik ve idari desteği almaktan çekinmemeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, üniversitenin öğrencilerin sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda kişisel gelişimlerini de desteklemeye yönelik birçok imkân sunduğunu hatırlattı.