Geçtiğimiz hafta, Afyon Başmakçı'da tanesi 2,75 TL olan duble yumurta fiyatı 3,10 TL'ye yükseldi. Aynı şekilde, kılavuz yumurtanın tanesi de 1,55 TL'den 1,90 TL'ye çıktı. Kayseri'de ise duble yumurtanın fiyatı 2,66 TL'den 3,01 TL'ye, kılavuz yumurtanın fiyatı ise 1,70 TL'den 2,05 TL'ye yükseldi.

Arz ve Talep Dengesi Bozuldu

Kaytaş AŞ. Genel Müdürü Ahmet Behiç Salt, fiyat artışının ardındaki ana sebebin arz ve talep arasındaki dengesizlik olduğunu belirtti. Salt, son iki ayda yumurta fiyatlarının düşme eğiliminde olduğunu ve üreticilerin maliyetlerinin altında satış yaptığını vurguladı. "Üreticiler, kar elde edemedikleri için yumurtlama ömrünü tamamlamış tavukları kesime göndermeye başladı. Bu durum, piyasada arz eksikliği yarattı ve arzın talebi karşılayamaması fiyatlara yansıdı," dedi.

Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti

Gelecek 6 Aylık Dönem Kritik

Salt ayrıca, bu arz eksikliğinin etkilerinin önümüzdeki 6 ay boyunca devam edebileceğini ve piyasanın ancak bu süre sonunda dengeye kavuşabileceğini ifade etti. Şu anki durumda arzın talebi karşılayamamasının fiyatlara doğrudan yansıdığını ve bu durumun kısa vadede düzelmesinin zor olduğunu belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni