Kim Kimdir Nereli

Yusuf Can Zeybek’in eşi kimdir? Sümeyya Zeybek Kimdir? Yusuf Can Zeybek Alevi mi?

Başpehlivan Yusuf Can Zeybek’in özel hayatı sık sık merak edilip araştırılıyor. Haberimizde sizlere Hasan Can Zeybek'in eşi ve hayatı hakkında bilgileri derledik.

Abone Ol

Başpehlivan Yusuf Can Zeybek'in özel hayatı, hayranları ve takipçileri tarafından sıkça merak edilip araştırılıyor. Bu haberimizde, Yusuf Can Zeybek'in eşi ve yaşamı hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.

YUSUF CAN ZEYBEK KİMDİR, NERELİDİR?

Yusuf Can Zeybek, 1994 yılında Antalya'da doğan, Türk milli güreşçi ve başpehlivandır. 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemeri kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

Güreş Kariyeri

Yusuf Can Zeybek, güreş kariyerine Antalya'da başladı ve kısa sürede uluslararası arenada dikkat çekti. 2013 yılında Azerbaycan'da gerçekleştirilen Uluslararası Azerbaycan Baku Gençler Serbest Güreş Turnuvası'nda 96 kiloda şampiyon olarak Türk Milli Takımı formasını gururla taşıdı. Aynı yıl Bulgaristan’ın Varna kentinde de şampiyonluk elde etti.

2021 yılında başpehlivanlığa yükselen Zeybek, aynı yıl Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde ve Elmalı Yağlı Güreşleri'nde ikinci olarak başpehlivan olarak ilk kez kürsüye çıktı. Başpehlivanlık kariyerindeki ilk senesinde toplam 18 güreşe katılarak iki ikincilik elde etti. 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ise başpehlivan unvanını kazandı.

2022 yılında yapılan 23. Kumluca Yağlı Güreşleri, 4. Finike Yağlı Güreşleri, 24. Feslikan Yağlı Güreşleri, 62. Kurtdereli Yağlı Güreşleri ve 48. Taşköprü Yağlı Güreşleri'nde birincilik elde ederek güreş dünyasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Başarıları

  • 2023: 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı
  • 2022:
    • 23. Kumluca Yağlı Güreşleri Şampiyonu
    • 4. Finike Altın Portakal Yağlı Güreşleri Şampiyonu
    • 24. Feslikan Yağlı Güreşleri Şampiyonu
    • 62. Kurtdereli Yağlı Güreşleri Şampiyonu
    • 48. Taşköprü Yağlı Güreşleri Şampiyonu

YUSUF CAN ZEYBEK'İN EŞİ KİMDİR?

Başpehlivan Yusuf Can Zeybek’in eşi Sümeyye Zeybek'tir. 

Başpehlivan Yusuf Can Zeybek'in eşi Sümeyye Zeybek, güreş dünyasına yabancı değil, aksine bu camianın içinden gelen bir isimdir. Kadın güreşinde büyük başarılara imza atmış olan Sümeyye Zeybek, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları kazanmış bir sporcudur. Şu anda Kadın U20 Güreş Milli Takımı'nda antrenörlük yaparak genç güreşçilere ilham vermeye devam ediyor. Onun bilgi ve deneyimi, hem Türk güreşine hem de genç sporcuların gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır.

YUSUF CAN ZEYBEK ALEVİ Mİ?

Yusuf Can Zeybek’in Alevi olup olmadığı bilinmemektedir.