Ankara İskitler Bizim Köfteci'nin nasıl yemek hazırladığı ortaya çıktı! Video mide bulandırıyor Ankara İskitler Bizim Köfteci'nin nasıl yemek hazırladığı ortaya çıktı! Video mide bulandırıyor

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Avukat Fatih Ünal, Zafer Çarşısı üzerinde gençler için yapılan projenin mevcut haliyle devam etmesi durumunda büyük riskler taşıdığını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yetkililerine seslendi. Ünal, projenin silbaştan yapılması gerektiğini vurguladı ve depreme karşı yeterince dayanıklı olmadığı konusunda uyarıda bulundu.

AK Parti Meclis Üyesi Fatih Ünal, yaptığı açıklamada Zafer Çarşısı üzerindeki projenin gençler için önemli bir adım olduğunu, ancak mevcut haliyle devam etmesinin büyük riskler içerdiğini söyledi. Ünal, “ABB yetkililerine son kez sesleniyorum. Gençler için yapılan Zafer Çarşısı üzerindeki projenin silbaştan yapılması gerekiyor. Projenin yapımına bu haliyle devam edildiği takdirde herhangi bir deprem anında telafisi güç bedeller ödeme riski ile karşı karşıya kalabiliriz” ifadelerini kullandı.

Ünal, projenin yapısal güvenliğine dair ciddi endişelerini dile getirerek, depreme karşı yeterli dayanıklılıkta olmayan bir yapının inşa edilmesinin büyük tehlikeler yaratabileceğini belirtti. Ankara’nın deprem riski taşıyan bir bölgede bulunduğunu hatırlatan Ünal, bu tür projelerde en önemli önceliğin güvenlik olması gerektiğini vurguladı.

DAHA ÖNCE DE UYARMIŞTI

“Mansur Yavaş’a çok önemli uyarımdır” başlığıyla mesaj paylaşan Fatih Ünal, Zafer Meydanı’na öğrencilere kütüphane projesinin öğrencilere nefes değil mezar olacağını söylemişti.

Binayı tutma özelliği neredeyse kaybolmuş olan kolonların üstüne bina edilecek bir tesisin büyük riskler barındırdığını kaydeden Ünal, Ankara Büyükşehir belediye Başkanlığı’na yazılı olarak da başvurarak projenin durdurulmasını istemişti.

Ünal şöyle konuşmuştu:

Binanın duvarları ve kolon ile kiriş kaplamaları söküldükten sonraki görüntüsü tam bir facia. Adeta deprem yaşamış ya da savaşa maruz kalmış bir bina görünümündedir. Binanın yükünü taşıyan kolonlar ve kirişlerin betonları dökülmüş, çatlamış, demiri sarma özelliği gitmiş. Demirler açığa çıkmış ve aşırı bir şekilde korozyona maruz kalmış, etriye demirleri kopmuş, kısacası tamamen çürük bir binaya dönüşmüştür.

Bir yapıda kolon ve kirişlerde çatlama, kırılma, dökülme, demirlerin açığa çıkması, aşırı korozyona maruz kalması, bu kolon ve kirişlerin mukavemetini kaybetmesi ve yük taşıma özelliğinin zayıflaması binanın çökmesi demektir. Bu süreçte kolon ve kirişlerin sağlamlığı noktasında belediye herhangi bir rapor düzenledi mi? Sağlamlık testleri yapıldı mı? Kolonlardan karot örnekleri alınıp basınç testleri yapılmış mıdır? Bu binayla ilgili Belediyenin yapılmasını planladığı iş var mıdır?

Muhabir: Bünyamin Altıntaş