Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Hava Kuvvetleri Günü kapsamında düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulundu. Uzun süren müzakerelerin ardından ABD yapımı F-16 savaş uçaklarını teslim aldıklarını duyuran Zelenskiy, bu sürecin birçok toplantı ve görüşmeyle gerçekleştiğini belirtti. Zelenskiy, "Havacılığımızın yeteneklerini güçlendirmek, hava savunmamızın ve savunma kuvvetlerimizin kapasitesini artırmak için yüzlerce toplantı ve müzakere yaptık. Yanıt olarak sık sık 'imkansız' kelimesini duyduk. Ancak bugün, F-16'lar Ukrayna'nın gökyüzünde. Bunu başardık ve bu jetlerde ustalaşan askerlerimizle gurur duyuyorum" dedi.

Zelenskiy, konuşmasında F-16 uçaklarının ve eğitimli pilotların sayısının halen yetersiz olduğunu vurguladı. Ek savaş uçakları beklediklerini ve Ukraynalı pilotların eğitimlerinin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, komşu ülkelerin Rus füzelerini düşürmelerine yardımcı olabilmeleri için çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Zelenskiy, "Bugün böyle bir koalisyon eksik. Komşu bir ülkenin füzeleri düşürmemize yardım etmesi büyük bir sorumluluk. Bunun uzun zaman önce yapılması gerektiğine inanıyorum. Ancak ortaklarımız için zor bir karar olabilir; askeri gerilimin artmasından korkuyorlar ama biz buna karşı mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu.

6 milyon TL ceza kesilmişti! Yoldaki çöpler temizlendi 6 milyon TL ceza kesilmişti! Yoldaki çöpler temizlendi

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F-16'ların temin edilmesine katkıda bulunan tüm ülkelere, özellikle Danimarka, Hollanda ve ABD'ye teşekkür ettiğini belirtti. Ukrayna'ya teslim edilen F-16 savaş uçaklarının sayısı ise açıklanmadı

Kaynak: İHA