"Tarikatçı dekan istemiyoruz" diyen öğrencilere ve il başkanına suç duyurusu "Tarikatçı dekan istemiyoruz" diyen öğrencilere ve il başkanına suç duyurusu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün akşam saatlerinde önemli bir açıklama yaptı. Zelenskiy, Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta Rusya'nın batısındaki Kursk bölgesine başlattığı sınır ötesi saldırıları kabul ederek, “Ukrayna ordusu savaşı saldırganın topraklarına taşıdı” ifadesini kullandı.

Zelenskiy, Ukrayna ordusuna ve destek veren ülkelere teşekkür ederek, Rusya’daki operasyonları ülkenin en üst düzey askeri komutanı General Oleksandr Syrskyi ile görüştüğünü belirtti. Konuşmasında, “Ukrayna, adaleti gerçekten yeniden tesis edebileceğini ve saldırgana gereken baskıyı uygulayabileceğini kanıtlıyor” dedi.

ABD, Birleşik Krallık ve Fransa'dan alınan askeri yardımlar hakkında bilgi veren Zelenskiy, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS), Stinger füzeleri ve 155 mm topçu mermilerini içeren yardım paketi aldıklarını açıkladı. Ayrıca, ABD ve müttefiklerinden uzun menzilli yetenekler konusunda gelen kararları sabırsızlıkla beklediklerini vurguladı.

Rusya, Ukrayna'nın Kursk bölgesine yönelik saldırılarının ardından "terörle mücadele" durumu ilan ederek, 76 binden fazla kişiyi tahliye etti. Ukrayna'nın sınır ötesi operasyonunun ardından Rusya’nın Kursk, Belgorod ve Bryansk bölgelerinde de benzer önlemler alınmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın saldırısını “büyük bir provokasyon” olarak nitelendirmişti.

Kaynak: İHA