İş dünyasının ve sosyal yaşamın önemli isimlerinden biri olan Zoltan Boronkay, hayatını kaybetti. Vatandaşlar, Boronkay'ın vefatının üzerine hayatı ve kariyeri hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Peki, Zoltan Boronkay kimdir, neden öldü? İşte tüm detaylar...

Ümit Uysal kimdir? Nereli? Ümit Uysal kimdir? Nereli?

Zoltan Boronkay Kimdir?

İş dünyasının ve sosyal yaşamın önemli isimlerinden biri olan Zoltan Boronkay, Boronkay Holding ve Büyükdere Boronkay Kulübü'nün kurucusu olarak tanınıyordu.

Boronkay Holding

Zoltan Boronkay, İstanbul’un tanınmış iş insanlarından biri olarak biliniyordu. Boronkay Holding'in kurucusu ve Büyükdere Boronkay Kulübü'nün lideriydi. Kendisi, iş dünyasında gösterdiği başarıların yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine ve hayvan haklarına verdiği önemle de bilinmekteydi.

Zoltan Boronkay Neden Öldü?

Boronkay’ın ölüm haberi, ünlü isim Seren Serengil tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Serengil, paylaşımında Boronkay’ın, çocukluk arkadaşı Sibel Boronkay’ın babası olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Ölüm ona hiç yakışmadı... Bu dünyadan yine iyi kalpli, vizyoner, hayvan dostu bir güzel kalp daha göçtü gitti. Anılarımızda, kalbimizde yaşayacak. Mekanı cennet olsun."

Zoltan Boronkay'ın cenaze töreni, 22 Temmuz 2024 tarihinde saat 13.00'te Şişli Rum Ortodoks Mezarlığı Kilisesi'nde düzenlendi. Törene iş dünyasından ve sosyal çevreden birçok kişi katıldı. Ayinin ardından Boronkay’ın naaşı Şişli Rum Ortodoks Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Muhabir: Haber Bülteni