Zübeyde Hanım Konukevi, belirli bir süre hizmet verdikten sonra daha iyi koşullar sunabilmek amacıyla tadilata alınmıştı. Başkan Fethi Yaşar, tadilat çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını ve konukevinin yeniden vatandaşların kullanımına sunulacağını müjdeledi.

Bu sayede, konukevi daha modern ve konforlu bir hale gelerek hastalar ve yakınlarına daha iyi hizmet verecek.Yaşar, bu konukevinin hastane yakınında günlerce zorluk çeken aileler için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar, konukevi ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Depremzede çocuğa koruyucu aile Depremzede çocuğa koruyucu aile

“Onkoloji Hastanesi’ne her gittiğimde, önünden her geçtiğimde içim burkulurdu. Banklarda, hastane bahçesinde, yol kenarlarında günlerce yatan, çadır kuran aileleri görürdüm. Gece o insanları düşünüp uyuyamazdım. Belediye Başkanı olduğumda en çok Zübeyde Hanım Konukevimizi açtığımızda mutlu oldum. Onkoloji Hastanesinde tedavi gören hastalar ve yakınları için inşa ettiğimiz konukevimiz, Yenimahalle'ye kazandırdığımız en hayırlı eserimiz.”

Zübeyde Hanım Konukevi, Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören hastalar ve onların refakatçileri için bir sığınak ve rahatlama alanı sağlıyor. Bu hizmet, özellikle şehir dışından gelen ve maddi imkansızlıklar nedeniyle konaklama sorunu yaşayan aileler için büyük bir destek oluyor. Yaşar, konukevi sayesinde birçok ailenin zor zamanlarında daha rahat koşullarda barınma imkanı bulduğunu belirtti.

Muhabir: Cansel Yıldız