Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu arasında gerçekleştirilen imza töreninde, BYD'nin Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı belirtildi. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu anlaşma kapsamında BYD, Türkiye'de yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik bir AR-GE merkezi kuracak. 2026 yılı sonunda üretime başlaması planlanıyor. 


Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bu dev yatırımın Türkiye ekonomisi ve istihdamı için önemli bir adım olduğu vurguladı. 

WhatsApp’tan Kullanıcıları Sevindirecek Yeni Özellik: Bilinmeyen Hesaplardan Gelen Mesajlar Engellenecek WhatsApp’tan Kullanıcıları Sevindirecek Yeni Özellik: Bilinmeyen Hesaplardan Gelen Mesajlar Engellenecek


Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran paylaşımında, “Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız arasında Ülkemizde yatırıma yönelik imzalanan anlaşmayı büyük heyecanla takip ettik. BYD’nin Ülkemizde yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik Ar-Ge merkezi kurmasını kapsayan anlaşma ile 5 bin kişiye kadar da doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor. Bu önemli anlaşmanın tesisinde büyük katkısı bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sanayi bakanımız sayın Mehmet Fatih Kacır ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 


 


 
 

Muhabir: Cansel Yıldız