1989 yılında Suriye'nin Resulayn bölgesinde yaşayan akrabası İsmail Ubeyd ile evlenen Keskin Ubeyd, Türkiye ve Suriye vatandaşlığına sahip bir anne olarak 7 çocuk dünyaya getirdi.

Suriye'deki yaşamı boyunca Türkiye'yi sık sık ziyaret eden Keskin Ubeyd, Barış Pınarı Harekatı sonrası defalarca iki ülke arasında seyahat etti. Ancak, son olarak oğlu Halid Ubeyd için Türkiye'de gerçekleştirilen DNA testi süreci nedeniyle geri dönemedi.

Yetkililer Hızla Müdahale Etti

Keskin Ubeyd’in sınıra gidip gözyaşı dökme haberini alan yetkililer, duruma hızla müdahale etti. Özel izinle Türkiye'deki yakınlarıyla vedalaşarak Suriye'ye dönmesine olanak tanındı. Sınır kapısından geçmeden önce, kendisine bu fırsatı sağlayan yetkililere teşekkür eden Ubeyd, Türkiye'yi çok sevdiğini ve çocuklarına kavuşmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirtti.

Çocuklarına Sarılarak Özlem Giderdi

Türkiye’deki yakınlarına veda eden Keskin Ubeyd, sınır kapısını geçerek Resulayn’a ulaştı. Burada eşi tarafından karşılanan Ubeyd, araçla evine doğru yola çıktı. Çocuklarına ve torunlarına sarılarak özlem gideren Ubeyd, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini sundu. Aile birleşmesi, hem Ubeyd hem de yakınları için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

Halaylarla Kutladılar

Keskin Ubeyd’in eve dönüşü, akrabalarını büyük bir mutluluğa boğdu. Akşam saatlerinde evde toplanan yakınları, kavuşmalarını müzik eşliğinde halay çekerek kutladı. 

Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü! Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü!

Kaynak: İHA