Çalışanlar, raf ve soğutucuları boşaltırken buldukları bir cesedin, 10 yıl önce kaybolan Larry Ely Murillo-Moncada adlı süpermarket çalışanına ait olduğunu öğrendiler.

Kimliği 10 Yıl Sonra Tespit Edildi

Ocak ayında bulunan cesedin kimliği ve cinsiyeti o dönemde belirlenememişti. Ancak aylar süren detaylı soruşturma ve DNA testi sonucunda cesedin, 2009 yılında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolan Larry Ely Murillo-Moncada'ya ait olduğu belirlendi. Murillo-Moncada'nın kaybolduğu sırada 25 yaşında olduğu biliniyor.

Talihsiz Kaza Hayatına Mal Oldu

Yapılan incelemeler, Murillo-Moncada'nın çalıştığı süpermarketteki soğutucuların üzerine çıktığını, ancak dengesini kaybederek soğutucu ile duvar arasındaki dar bir boşluğa düştüğünü gösteriyor. Yaklaşık yarım metre genişliğindeki bu boşlukta sıkışan genç adam, maalesef hayatını kaybetti.

Psikolojik Sorunları Varmış

Murillo-Moncada'nın kaybolmasından kısa bir süre önce psikolojik sorunlar yaşadığı biliniyordu. Annesi Ana Moncada, oğlunun kaybolmasından iki gün önce Şükran Günü'nde işten kafası karışık bir halde eve geldiğini ve doktordan bir antidepresan ilaç aldığını söylemişti. Murillo-Moncada'nın ilaç kullanmaya başlamasından sonra halüsinasyonlar gördüğü ve kendisini birinin takip ettiğini düşündüğü belirtilmişti.

Başörtülü hakimi "laikliğe aykırı" olduğu için reddeden avukata hapis istemi Başörtülü hakimi "laikliğe aykırı" olduğu için reddeden avukata hapis istemi

Sesini Duyuramadı

Soruşturma sırasında eski No-Frills çalışanları, soğutucuların üstünde gizlice mola verdiklerini ifade ettiler. Polis yetkilileri, Murillo-Moncada'nın soğutucunun üzerine çıktıktan sonra kazara düşerek sıkıştığını, ancak soğutucunun motor sesinin yüksek olması nedeniyle yardım çağrılarının duyulmadığını belirtti. Yapılan otopsi sonucunda travmatik bir bulguya rastlanmazken, olay 'kazara ölüm' olarak kayıtlara geçti.

Muhabir: Haber Bülteni