Milli Savunma Bakanlığı tarafından haftalık bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşma yapan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gündeme dair son gelişmeleri aktardı.

“SON BİR HAFTADA 58 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ”

Terörle mücadeleye ilişkin son bir haftada yaşanan gelişmeleri paylaşan Tuğamiral Aktürk, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, ‘kaynağında, sürekli ve kapsamlı’ olarak Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarıyla; son bir haftada 58 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 107 olmuştur” açıklamasında bulundu. Aktürk, ayrıca 2 Ekim tarihinde Ağrı’da meydana gelen araç kazası sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş’e de Allah’tan rahmet diledi.

“HUDUTLARI GEÇMEYE ÇALIŞAN 12’Sİ TERÖRİST OLMAK ÜZERE TOPLAM 463 ŞAHIS YAKALANDI”

Hudutların güvenliği için hudut birliklerinin imkan ve kabiliyetlerini sürekli geliştirdiğini ve sınır güvenliğinde etkin tedbirler alığını kaydeden Tuğamiral Aktürk, “Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 463 şahıs yakalanmıştır. 930 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 12’si terör örgütü mensubudur. Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 339’a yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 79 bin 635 olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Ankara'da kavga hastanede devam etti: Yaralıların yakınları yeniden çatıştı! Ankara'da kavga hastanede devam etti: Yaralıların yakınları yeniden çatıştı!

Kaynak: İHA