Meksika, ABD’ye geçmeye çalışan binlerce göçmene ev sahipliği yapıyor. ABD, göçmen akınını durdurmak için Meksikalı yetkililere baskı yapmaya devam ediyor. Son yıllarda, bu baskılar Meksika'nın sınır güvenliğini artırmasına ve kaçak göçmenlere yönelik sert önlemler almasına yol açtı.

6 Kişi Hayatını Kaybetti

Meksika’da, ABD’ye ulaşmaya çalışan göçmenlerin bulunduğu bir araca askerlerin ateş açması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Meksika Savunma Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre olay, Chiapas eyaletinde Guatemala sınırına 40 kilometre mesafede meydana geldi.

Trafikte tehlike: Yolun yarısını kaplayarak malzeme taşıdı Trafikte tehlike: Yolun yarısını kaplayarak malzeme taşıdı

Yetkililer, içinde 33 kaçak göçmenin bulunduğu pikap aracın hızla ilerlediğini ve askeri kontrol noktasına uymadığını belirtti. Askerlerin silah sesleri duyduğunu ve iki askerin, aracın kaçmaya devam etmesi üzerine ateş açtığını açıkladı. Bakanlık, göçmenlerin farklı ülkelerden geldiğini ve ölenlerin arasında Mısır, Nepal, Küba, Hindistan ve Pakistan vatandaşı olduğunu doğruladı.

Soruşturma Başlatıldı

Meksika Savunma Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma tamamlanana kadar ateş açan askerlerin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Yerel savcılık ise ölen göçmenlerin silahla vurulma sonucu hayatını kaybettiğini onayladı.

Kaynak: iha