Kayseri'de 1500 TL için tartıştığı komşusunu katleden İsmail Kocatürk'ün aldığı hapis cezası akıl sağlığı raporu alınmadığı gerekçesi ile kaldırıldı. Yeniden görülen davaya gelen raporda Kocatürk'ün akıl sağlığı yerinde çıktı.

Cezaevinde itiraf etti

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, geçen yıl Kasım ayında Hasibe Soykuk evinde ölü bulundu. Jandarma ve sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, kadının başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Olayla ilgili olarak eşi Seyit Ahmet Soykuk ve komşusu İsmail Kocatürk gözaltına alındı. Kocatürk, kadının oğlu B.B.S’nin cinayeti işlediğini öne sürdü ancak yapılan araştırmalar sonucunda B.B.S. ve yine gözaltına alınan oğul S.S. olay anında başka bir yerde olduğu tespit edilince serbest kaldı. Kocatürk, sorgusunda: "Hasibe Soykuk'un ailesi ile 4 gün için gübre taşıma için anlaştım. 1 günlük ücretimi verdiler. 500 TL aldım. Ama 3 günlük ücretim olan toplam 1500 TL'yi vermediler. Evlerine gittim. Oğlu B.B.S.'yi sordum. Hasibe'ye, 'Oğlun esrar içmek yerine paramı versin' dedim. Hasibe bana 'Sen oğlumu takip edeceğine önce karını takip et' dedi. Tartıştık, itişme oldu. Koltuk üzerinde keseri gördüm, alıp vurdum. Ardından Hasibe içeri doğru gitti. Arkasından gidip, bir kez daha vurdum. Araç sesini duyunca kaçtım, amacım öldürmek değildi, pişmanım" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı'ndan Sıla'nın ölümüne ilişkin açıklama: "Adalet yerini bulacak" Sağlık Bakanlığı'ndan Sıla'nın ölümüne ilişkin açıklama: "Adalet yerini bulacak"

Olayla ilgili güvenlik kameralarını inceleyen jandarma, Kocatürk’ün evinde kan izlerine rastladı ve kanlı elbiseler, ayakkabılar ile bir keser buldu. Kocatürk, cezaevinde verdiği dilekçede cinayeti işlediğini itiraf etti. İfadesinde, alacak meselesi yüzünden çıkan tartışma sırasında Hasibe Soykuk’a keserle vurduğunu ve pişman olduğunu kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi