İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde “nitelikli dolandırıcılık” suçuna yönelik düzenlenen "Düğüm-1" operasyonlarında, 1748 vatandaşı dolandırarak mağdur eden 88 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Asayiş Şube Müdürlüklerince yürütülen operasyonların detaylarını paylaştı.

Başörtülü hakimi "laikliğe aykırı" olduğu için reddeden avukata hapis istemi Başörtülü hakimi "laikliğe aykırı" olduğu için reddeden avukata hapis istemi

Operasyonlar, Mersin, Kahramanmaraş, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Balıkesir merkezli olmak üzere Hatay, Denizli, Adana, Siirt, Diyarbakır, Kayseri, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, İzmir, İstanbul, Muğla ve Manisa illerinde gerçekleştirildi. Bakan Yerlikaya, “Mersin, Kahramanmaraş, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Balıkesir merkezli 19 ilde “Nitelikli Dolandırıcılık” suçuna yönelik düzenlenen “DÜĞÜM-1” operasyonlarında 1748 vatandaşımızı dolandıran 88 şüpheli yakalandı!” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde ve İl Emniyet Müdürlükleri Asayiş Şube Müdürlüklerinin işbirliğiyle gerçekleştiğini belirtti. Operasyonlarda, şüphelilerin dolandırıcılık yöntemlerine dair önemli bulgulara ulaşıldığı ve mağdur vatandaşların zararlarının tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Operasyonların, nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik olarak titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Yerlikaya, “Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve bu tür suçların önüne geçilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” dedi.

Muhabir: Haber Bülteni