İslam dünyası için önemli ibadet günlerinden biri olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Vatandaşlar Kurban Bayramı tatili için hazırlık yapmaya başladı. Bu kapsamda vatandaşlar 2024 Kurban Bayramı’nın hangi tarihlerde olacağını merak edip sorguluyor. 2024 Kurban Bayramı ne zaman? İşte, detaylar…

2024 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2024 yılında Kurban Bayramı, 17 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve 20 Haziran Perşembe günü sona erecek. Bayramın bir gün öncesi olan arefe günü ise 16 Haziran Pazar gününe denk geliyor.

2024 KURBAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ

4 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatili tatili şöyle;
• 16 Haziran 2024 Pazar: Arefe Günü
• 17 Haziran 2024 Pazartesi: Kurban Bayramı 1. Günü
• 18 Haziran 2024 Salı: Kurban Bayramı 2. Günü
• 19 Haziran 2024 Çarşamba: Kurban Bayramı 3. Günü
• 20 Haziran 2024 Perşembe: Kurban Bayramı 4. Günü

KURBAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ

Kurban Bayramı, Hz. İbrahim'in Allah'a olan bağlılığını ve sadakatini simgeliyor. Hz. İbrahim, Allah'ın emriyle oğlu Hz. İsmail'i kurban etmeye hazırlanırken, Allah tarafından gönderilen bir koç ile bu emir yerine getirilir. Bu olay, Müslümanlar için büyük bir ibadet ve sembol niteliğindedir. Kurban kesimi, Allah'a yakınlaşmanın ve O'nun rızasını kazanmanın bir yolu olarak kabul ediliyor.

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTMANIN ÖNEMİ

Zilhiccenin ilk dokuz günü oruç tutmak müstehap kabul edilmiştir. İsteyen tamamını tutabileceği gibi birkaç gününü de tutabilir.

Hande Fırat'tan Kritik Soru: "İsrail, Savaşı Türkiye'ye Yayma Cesareti Gösterir mi? Hande Fırat'tan Kritik Soru: "İsrail, Savaşı Türkiye'ye Yayma Cesareti Gösterir mi?

Zilhicce’nin dokuzuncu günü olan Arefe gününün dinde önemli bir yeri vardır. Hz. Peygamber (s.a.v) bugünü oruçlu geçirme ile ilgili olarak “Arefe günü tutulacak orucun önceki ve sonraki senenin günahlarına kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum.” (Müslim, Sıyâm, 196-197 [1162]) buyurmuştur.

Muhabir: Haber Bülteni