24. Türk Dünyası Çocuk Şöleni, 3 Haziran'da İstanbul'da başlayacak. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan, şölenin düzenlenmesindeki amacın, Türk coğrafyasında yaşayan çocukları Türkiye'deki kardeşleriyle tanıştırmak, aralarında dostluk köprüleri kurmak ve barış içinde daha güzel bir dünya inşa etmek olduğunu belirtti.

Yoğun Katılım Bekleniyor

3-6 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan şölene, Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan başta olmak üzere tüm Türk bölgelerinden yoğun bir katılım bekleniyor.

Şölen Programı

Şölen yürüyüşü, 3 Haziran sabahı saat 09.00’da Söğütlüçeşme'de başlayacak ve Kadıköy İskele Meydanı’nda sona erecek. 5 Haziran günü Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi'nde saat 09.00-13.00 arasında şölen gösterileri gerçekleştirilecek.

Türk Dünyası Çocukları Ses Yarışması

6 Haziran Perşembe günü, Fatih Belediyesi Fatih Kültür Sanat Merkezi’nde 15. Türk Dünyası Çocukları Ses Yarışması düzenlenecek. Şölen, İstanbul’da gerçekleştirilecek kültür gezileri ile sona erecek.

Kızılcık Şerbeti'nde Papazla Yapılan Diyalog RTÜK'ün Gözünden Kaçmadı! Kızılcık Şerbeti'nde Papazla Yapılan Diyalog RTÜK'ün Gözünden Kaçmadı!

Amaç: Dostluk Köprüleri Kurmak

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan, şölenin amacını şu sözlerle ifade etti: "Türk coğrafyasında yaşayan çocukları, Türkiye’deki kardeşleriyle tanıştırmak, aralarında dostluk köprüleri kurulmasını sağlamak ve barış içinde daha güzel bir dünya kurmak."

Türk Dünyası Çocuk Şöleni, kültürel değerlerin paylaşılması ve gelecek nesiller arasında güçlü bağların oluşturulması açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: İHA