Yaşam

3 bin 333 metrede Yusuf Dikeç pozu verdiler

Gümüşhane’de GÜDAK kulübü üyesi 17 sporcu kentin en yüksek noktası olan 3 bin 333 metre rakımdaki Abdalmusa zirvesine zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Sporcular zirvede olimpiyat ikincisi Yusuf Dikeç’in dünyaya yayılan pozunu verdi.

Abone Ol

Torul ilçesine bağlı Gümüştuğ köyünün 2 bin 178 metre rakımlı Dulağa Yaylası’ndan yürüyüşe başlayan Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) üyesi 17 sporcu 6 saat sonra 3 bin 333 metre rakımlı Abdalmusa zirvesine ulaştı.

Yürüyüşün başladığı noktadan Abdalmusa zirvesine kadar olan kısımda derin bir vadiyi aşıp şelalelerin yanından oldukça dik ve kayalık alanı tırmanan ve bin 200 metreden fazla irtifa kazanan sporcular 6 saat sonra ulaştıkları zirvede olimpiyat ikincisi milli atıcımız Yusuf Dikeç’in dünyaca ünlü pozunu vererek unutulmaz anlar yaşadı.

Zirvenin devamında bu kez rotalarını Beş Göller bölgesine çeviren sporcular ortalama 3 bin metre rakımlı tepeleri aşarak Beş Göller mevkiine ulaştı. Sporcular aynı gün içerisinde oldukça zor iniş ve çıkışlarla dolu 18 kilometrelik parkuru 11 saatte tamamladı.