Bilecik'te bu yıl 743'üncüsü düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Bilecik Valisi Şefik Aygöl törene katılanlar arasında yer aldı. Törenler, Alpler tarafından yapılan karşılamayla başladı ve 'Saygı Nöbeti' devir teslim töreniyle devam etti.

Ertuğrul Gazi Türbesi Önünde Gerilim

Törenlerin devamında, protokol üyelerinin Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyareti sırasında beklenmedik bir olay yaşandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın korumalarının, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ı türbeye almaması, MHP heyetinde büyük tepkiye yol açtı. MHP Bilecik İl Başkanı Talha Özkan ve diğer partililerin duruma tepki göstermesi üzerine sinirler gerildi ve kısa süreli bir arbede yaşandı.

Bilecik İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı'nın araya girerek olayları yatıştırma çabası sonrasında, İsmet Büyükataman türbeye alındı.

Tören Alanında Da Arbede

İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi

Türbe ziyaretinin ardından tören alanına geçiş sırasında da gerginlik devam etti. Güvenlik güçleri bu sırada zor anlar yaşarken, olaylar büyümeden kontrol altına alındı.

Kaynak: İHA