26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin halkına destek vermek için Batı Şeria’ya gitmiş, ancak İsrail askerleri tarafından katledilmişti. Aslen Aydın Nazillili olan Eygi’nin, Amerika Birleşik Devletleri’nde de yaşadığı, anne ve babasının ise ayrı olduğu öğrenildi. Eygi’nin Didim’de ikamet eden dedesi, amcası ve halası, cenazenin Didim’e defnedilmesini talep ediyor.

Savcılardan Trump'a ağır suçlama: "Seçim sonrası suça başvurdu" Savcılardan Trump'a ağır suçlama: "Seçim sonrası suça başvurdu"

Amcası Yılmaz Eygi, yeğeninin ölüm haberinin ardından büyük bir üzüntü yaşadıklarını ifade ederek, “Kardeşim olayın şokuyla telefonlarını kapattı. Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, aileye ulaşmaya çalıştı. Kardeşim haber alınamazken, annesiyle iletişime geçildi. O da kızının Antalya’ya defnedilmesini istiyor. Ancak biz, Didim’e defnedilmesi için girişimlerde bulunuyoruz” dedi.

Eygi’nin naaşının İsrail üzerinden Ürdün’e, ardından Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor. Otopsi ve nakil işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazenin 10 gün içinde defnedilmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA