Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal yardım alan 101 bin 40 aileden ilkokul ve ortaokul düzeyinde öğrenim gören 119 bin 428 öğrenci için kırtasiye desteği ödemesi 3 Eylül 2024 tarihinde Başkentkart’a yatırıldı. Ankara’nın Mamak ilçesi Karapürçek semtinde bulunan Rümeysa kırtasiye ve Emin kırtasiyeyi ziyaret ederek hayata geçen uygulamayı yerinde inceleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Önder Yanmaz ve Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman kırtasiye desteği hakkında hygazete.com muhabiri Cansel Yıldız’a açıklamalarda bulundu. 

"Sosyal Destek Alan Ailelerimizin Yanındayız"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Önder Yanmaz, “Belediyemizden sosyal destek alan ailelere yönelik ilkokula giden çocuklarımıza 1000 TL ve ortaokula giden çocuklarımıza 750 TL değerinde Başkent kartlarına kırtasiye desteğini yatırdık. Bugün de ailelerimiz Başkentkart’ın geçerli olduğu kırtasiyelerde okul başlamadan önce alışverişlerini yaptılar. Bu yıl aynı zamanda öğrencilerimiz için Türkiye'de ilk defa kıyafet desteğini de hayata geçirdik. Burada da ilkokul birinci sınıf öğrencilerimize kıyafet desteği hizmetimiz olacak. Onların ücretlerini de dün itibariyle yatırdık. Ankara genelinde yerel esnaflarımız faydalanırken sosyal destek alan ailelerimize de bir nebze olsa yanında oluyoruz. Bu vesileyle de tüm öğrencilerimize yeni eğitim öğretim dönemlerinde başarılar diliyorum” dedi.

 
Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ''Başkent Kart''lara eğitim öğretim desteği için yüklenen nakdi yardımlar ile sadece Oda üyesi kırtasiyecilerden ihtiyaçları doğrultusunda kendi alışverişlerini yapabileceklerini duyurdu.  

Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor

Uygulama Kırtasiyecilere Can Suyu Oldu

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, “Biz uygulamayı Ankara Büyükşehir Belediyemiz ile son üç senedir yapıyoruz.  Bu yıl da limitleri yükselterek hayata geçirdik. Sadece odamıza bağlı üyelerimizde geçen Başkentkart uygulamasını getirdik. Bu da Türkiye'de bir ilk oldu. Süpermarketlerde veya zincir marketlerde kart geçerli değil, sadece kitap ve kırtasiyecilerde geçerli olan bir sistemimiz var. Ankara'da yaklaşık 2500 tane üyemiz var. Üye olan bütün esnafımıza can suyu olacaktır” şeklinde konuştu.  


Esnaf ve Aileler Yeni Eğitim Dönemine Güçlü Başlıyor

Zincir marketlerin Kırtasiye sektörünü olumsuz yönde etkilediğine değinen Enes Kırtasiye sahibi Embiya Bilim, “Bu uygulama başlamadan evvel zincir marketler bizi bitme noktasına getirmişti. Belki de çoğumuz dükkanlarımızı kapatmıştık. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla belli bir süre daha ayakta kaldık. Kırtasiye ürünlerinin her yerde satılıyor olması bizi üzüyor. Kitap sanattır, kırtasiyecilik bir sanattır, bu sanatın herkes kenarından köşesinden tutup çekiyor buruşturuyor” ifadelerini kullandı. 


Zincir marketler ve Japon pazarlarının kırtasiye sektöründe düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Rümeysa Kırtasiye sahibi İlhan Kaya, “Zincir marketler ve Japon pazarları bizi çok etkiliyor. Zincir marketlerin 17 bin tane mağazası var. Bir kalemden 17 bin tane alıyor. Biz küçük esnaflar zincir marketlerle nasıl rekabet edeceğiz? Bununla ilgili düzenleme yapılması gerekiyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş’ın yaptığı şekilde bir düzenleme olursa biz herkesle rekabet ederiz” ifadelerine yer verdi.  


Kırtasiye alışverişi yapmak için gelen veliler ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Önder Yanmaz’a teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler. 

Muhabir: Cansel Yıldız