Meksika'da göçmenlere askeri müdahale: 6 kişi hayatını kaybetti Meksika'da göçmenlere askeri müdahale: 6 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin Irak'taki Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, ABD'nin insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği saldırı sonucu Haşdi Şabi'nin Babil'de bulunan 47'nci Tugayı hedef alındı. Haşdi Şabi'ye bağlı el-Cezire Operasyon Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırı dün yerel saatle 22.00'de gerçekleşti.

Saldırıda 1'i komutan olmak üzere 4 Haşdi Şabi üyesinin hayatını kaybettiği bildirildi. Haşdi Şabi yetkilileri, ABD kuvvetlerinin bu saldırısının, örgütün "koruma ve güvenliği sağlama gibi ulusal ve ahlaki görevlerini yerine getiren" unsurlarına yönelik düşmanca yaklaşımını sürdürdüğünü belirtti.

Bu saldırı, ABD'nin Irak'taki İran destekli gruplara yönelik operasyonlarının bir parçası olarak görülüyor. Saldırı sonrası bölgedeki gerilim daha da tırmanırken, Haşdi Şabi'nin nasıl bir karşılık vereceği merak konusu.

Kaynak: İHA