İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, yurt dışına kaçan anne ve oğlu hakkında uluslararası yakalama kararı çıkarıldı.

Kazanın ardından şüpheliler Eylem Tok ve oğlu T.C. hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve Adalet Bakanlığı’na kırmızı bülten talebiyle başvurulmuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mısır adli makamlarıyla temas kurulduğunu, ancak şüphelilerin ABD'ye gittiğinin tespit edildiğini açıklamıştı. Şüphelilerin iadesi için gerekli belgeler ABD yetkili makamlarına iletildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

1 Mart'ta İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen kazada, seyir halindeki üç ATV'den biri arızalanmış ve yol kenarına çekilmişti. Arızalı aracı tamir etmeye çalışan kişiler, aynı yönde ilerleyen başka bir aracın çarpması sonucu yaralanmıştı. Olay yerinde ağır yaralanan Oğuz Murat Aci, hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

ANNE OĞUŞL FİRAR ETTİLER

Kazaya sebep olan aracın 17 yaşındaki sürücüsü T.C.'nin, annesi Eylem Tok ile birlikte olay yerinden uzaklaştığı ve İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a uçtuğu belirlenmişti. Soruşturma kapsamında, Mısır'a kaçan anne ve oğul hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve kırmızı bülten talep edildi.

Ankara'da balkondan düşen Amerikalı hayatını kaybetti Ankara'da balkondan düşen Amerikalı hayatını kaybetti

YARDIM EDENLERE DE İŞLEM BAŞLATILDI

Soruşturma sürecinde, şüphelilerin firarını kolaylaştırdığı iddia edilen kişiler hakkında da hukuki işlemler başlatıldı. Şüphelinin babası Bülent Cihantimur, "suçluyu kayırma" suçlamasıyla şüpheli sıfatıyla ifade verdi ve hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. Ayrıca, Cihantimur'un iş yerinde çalışan Ayşe Ceren S. "suçluyu kayırma" ve "delilleri gizleme" suçlarından tutuklandı. Kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. hakkında da adli kontrol tedbiri kararı alındı.

Savcılık, T.C. ve Eylem Tok'un Mısır'a kaçmasının ardından, kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na yazı yazdı.

Muhabir: Haber Bülteni