Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen 7. Uluslararası İyilik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun, Doç. Dr. Burhan İşliyen, Kadir Dinç, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan törende konuşan Başkan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

“NE MUTLU HİÇBİR AYRIM YAPMADAN MAZLUMLARA YER AÇABİLENLERE”

Erdoğan, tören sırasında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Ne mutlu, kalplerinde hiçbir ayrım yapmadan mazlum ve muhtaçlara yer açabilenlere diyorum. Ne mutlu, karşılığını sadece Allah'tan bekleyerek infak edenlere diyorum. Mevla bizleri de kardeşlik görevlerini yerine getirenlerden eylesin diye dua ediyorum."

Başkan Erdoğan, Diyanet Vakfı'nın bu programla şefkat ve yardımlaşma sancağını ülkenin ve dünyanın dört bir yanında yücelttiğini ifade etti.

GAZZE'DEKİ İNSANLIK DRAMINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Başkan Erdoğan, Gazze’de süren katliama da değindi "7 Ekim'den bu yana tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de son asrın en hoyrat soykırımlarından biri işleniyor. Gazze'yi bir çocuk mezarlığına çevirdiler. Kuvözdeki bebekleri öldürecek, hastaneleri, ibadethaneleri bombalayacak, yardım malzemesi götüren kamyonlara saldıracak, gıda sırası bekleyen masum sivillerin tepesine bomba yağdıracak kadar insanlıklarını kaybettiler. Tüm bunları da yıllardır bize insan hak ve hürriyetleri dersi verenlerin silahları, bombaları, uçakları ve koşulsuz diplomatik desteğiyle yaptılar. Kimse bizim aklımızla alay etmesin. Kimse bizim gözümüzün içine bakarak yalan söylemesin." ifadelerini kullandı.

VEFA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Yurt İçi Vefa Ödülleri, bu yıl merhum Ömer Faruk Bilgili adına Zeliha Bilgili’ye, Ali Fuat Atik'e, Murat Kekilli'ye ve Duygu Kaçaranoğlu'na sunuldu.

Kayseri Baro Başkanlığına Murat Tolga Özsoy seçildi Kayseri Baro Başkanlığına Murat Tolga Özsoy seçildi

TÜM ÜLKEDE TAKDİR TOPLADI

TDV'nin yardım kampanyalarında, kurban bağışlarında ve ihtiyaç sahiplerinin eksiklerini tamamlamada her zaman ön planda olan Murat Kekilli, hem sosyal medya paylaşımlarıyla hem de aktif olarak katıldığı yardım çalışmalarıyla Yurt İçi Vefa Ödülleri'ne layık görüldü. Başkan Erdoğan'ın elinden ödülünü almanın mutluluğunu yaşayan Kekilli, hayranlarından tebrik mesajları aldı.

MURAT KEKİLLİ'DEN TEŞEKKÜR MESAJI

Başkan Erdoğan'ın elinden ödül alan Murat Kekilli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Başkan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Diyanet Vakfı'na teşekkür ederek, "Filistin ve diğer mazlum coğrafyalara duyduğumuz insani hassasiyetten dolayı bizleri Uluslararası İyilik Ödülüne layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, sayın Prof. Dr. Ali Erbaş ile Diyanet Vakfı'na ve organizasyona emeği geçen bütün duyarlı dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." cümlelerini aktardı.

Muhabir: Haber Bülteni