Siyaset

Adalet Bakanı Tunç ile Tuğrul Türkeş arasında Osman Kavala gerginliği!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Osman Kavala ve diğer Gezi davası tutuklularını ziyaret talebine geç yanıt verildiği için eleştirilerde bulunan AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in açıklamalarına tepki gösterdi.

Abone Ol

Gezi davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan iş insanı Osman Kavala'nın yanı sıra Mine Özerden, Çiğdem Mater, Can Atalay ve Tayfun Kahraman ile cezaevinde görüşmek isteyen Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduğunu açıklamıştı. Türkeş, talebine bir hafta boyunca yanıt alamadığı gerekçesiyle Adalet Bakanı Tunç'u eleştirmişti.

Bakanlıktan Ziyaret Onayı

Türkeş'in açıklamalarının ardından Adalet Bakanlığı, söz konusu ziyaretler için onay verdiğini duyurdu. NTV'ye konuşan Bakan Tunç, "19 Temmuz'da başvuru yapıldı, dönüş için bir gecikme olmadı. Milletvekillerimiz, kendi yakınları olmasa dahi makul bir süre içinde görüşme taleplerini karşılıyoruz" dedi.

Hak Arama Yolu Tartışması

Türkeş'in, "Adalet Bakanı esasa ilişkin görüş beyan ediyor ve hak arama yolunu kapatan bir tutum sergiliyor. Dosya sümenaltı ediliyor" şeklindeki ifadelerine yanıt veren Tunç, "Biz, görüşme günü belirlemeye çalışırken kendisi açıklama yaptı. Adalet Bakanlığı'nda hiçbir dosya sümenaltı edilmez. Bu konuda aceleci davrandığını söylediğimde basının kendisine baskı yaptığını belirtti. 'Hak arama yolu kapanıyor' dedi ama ben bu ifadeleri kendisine yakıştıramadım" şeklinde konuştu.