Discord için önlemler başlıyor! Discord kapatılacak mı? Discord için önlemler başlıyor! Discord kapatılacak mı?

Bakan Tunç, toplumdan gelen eleştirilerin önemine vurgu yaparak, ceza adaletinin amacının toplumu suçtan korumak olduğunu ifade etti.

Ceza Adaletinde Değişiklik Gereksinimi

Bakan Tunç, infaz yasasında yapılacak olası değişikliklere yönelik sorulara cevap verirken, "Ceza adaletinin amacı toplumu suçtan korumaktır. Ceza sistemimizin caydırıcılığa ve ıslaha yönelik olması lazım," dedi. Toplumdan gelen eleştirileri dikkate almak zorunda olduklarını belirten Bakan, bu konuda ciddi çalışmalar yapıldığını ve caydırıcılığın artırılması için çabaların süreceğini vurguladı.

İyi Hal İndirimi ve Kılık Kıyafet Eleştirileri

Bakan Tunç, 'İyi Hal İndirimi' ile ilgili geçmişte yapılan düzenlemeleri hatırlatarak, "Geçen yasama döneminde kılık kıyafet sebebiyle indirim almanın önüne geçmek için bir düzenleme yapmıştık. Ancak bu konuda gelen eleştirilerin devam ettiğini görüyoruz. Şimdi bu iyi hal indiriminin yeniden tartışılması lazım," şeklinde konuştu. Kasten öldürme ve kasten yaralama gibi suçlarla ilgili denetim serbestliği uygulamalarının toplumda eleştiriye neden olduğunu belirten Tunç, bu durumun dikkatle değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Toplumun Güvenliği ve Eğitim Çalışmaları

Tunç, "Bu toplumdan gelen eleştirileri dikkate almak durumundayız. Ve özellikle toplumu suçtan korumalıyız," diyerek ceza hukukunun amacına vurgu yaptı. Suçların önlenmesi için eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının önemine değinen Bakan, "Suç işlendikten sonra soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Hukuk ve savcılığın iyi bir ilişki içinde çalışarak delilleri toplaması lazım," ifadelerini kullandı.

Hadım Yasası Üzerine Açıklamalar

Cinsel suçlarla ilgili 'Hadım Yasası' hakkında soruları yanıtlayan Bakan Tunç, "Ceza infaz kanunumuzda tıbbi tedaviye karar verme yetkimiz var ve mevzuatımız buna uygun. Uygulamayı geliştirecek şekilde mevzuatta düzenleme yapılabilir," diyerek bu konudaki olasılıklara kapı araladı.

Kaynak: Haber Merkezi