Olayın yaşandığı yer olan Yedikule Surları, bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından TikTok videosu çekmek için mekân haline getirildi. Gençlerin acısını hiçe sayarak çekilen bu videolar, kısa süre içerisinde sosyal medyada hızla yayıldı.

İKBAL'İN KATLEDİLDİĞİ SURLARA GİDİP VİDEO ÇEKTİ

Görüntüler, izleyenlerin tepkisini çekerken, sosyal medya platformlarının gençler ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkisi bir kez daha gündeme geldi. Kullanıcılar, bu tür içeriklerin toplumsal duyarlılığı zedelediğini vurgulayarak, “İnsanların acısından eğlence çıkaran bu zihniyet kabul edilemez,” ifadelerini kullandı.

Discord için önlemler başlıyor! Discord kapatılacak mı? Discord için önlemler başlıyor! Discord kapatılacak mı?

İkbal Uzuner’in Babası Hasan Uzuner’in Tanıklığı

İkbal Uzuner’in babası Hasan Uzuner, olay günü yaşanan dehşeti gözyaşlarıyla anlattı. Eşinin, kızıyla iletişim kurmaya çalıştığını belirten Uzuner, “Olay günü eşim kızımı aramış ancak telefonunu bir erkek açmış; 'Merak etme, kızın emin ellerde' demiş. Eşim tekrar kızımı arayınca bu sefer başka bir erkek açmış ve telefonun surlardan aşağı düştüğünü söylemiş,” dedi. Kızının kaybolduğu yerde bulunduklarını ifade eden Uzuner, “Birlikte kızımın telefonunu almaya gittik. Belki kalabalığın içindedir diye oraya doğru yürürken, kızımın kafasını gördüm,” sözleriyle yürekleri dağladı.

Kaynak: Haber Merkezi