Ekonomi

Adana’da çıkan yangın karpuz fiyatlarını vurdu 

Adana’da çıkan yangında karpuz ekili alanların zarar görmesi sonucunda Ankara’da karpuz fiyatlarında artış yaşandı. Geçtiğimiz hafta kilosu 12TL’ye satılan karpuz bu hafta artışla vatandaşın önüne çıktı. 

Abone Ol

Yaz mevsiminin olmazsa olmazlarından karpuz Adana ilinde meydana gelen yangın sonrasında fiyat artışı gösterdi. Çıkan yangın sonucunda karpuz ekili alanlarda ciddi zarar meydana geldi. Mahsul yok olurken bu durum pazara yansıdı. Geçtiğimiz hafta kilosu 12TL’ye satılan karpuz bu hafta artışla vatandaşın önüne çıktı. 

Ankara’da karpuz fiyatı tavan yaptı


Geçen hafta vatandaşa sattıkları fiyattan bu hafta kendileri karpuzun kilosunu alamadıklarını dile getiren pazarcı Oktay Can, “Şu anda karpuzun kilosunu toptancı halinde 20 TL’den alıyoruz. Geçen hafta kilosu 12 TL’den satılan karpuz bu hafta tezgahlara kilosu 35-40 TL’ye satılıyor. Adana’da karpuz yandığı için üretici ürünlerini kaybetti. Hal böyle olunca da karpuz fiyatı tavan yaptı. Bu sezon Adana karpuzunda fiyat düşüşü olmaz çünkü Adana karpuz’un can damarı. Tüm şehirlere karpuz Adana’dan gidiyor. Diğer yandan kavun fiyatları da Karpuz’u aratmayacak seviyelere tırmandı. Kavun’un kilosu pazarda 35 liraya vatandaşa gider. Vatandaş da bu durumdan şikayetçi ama maalesef yapacak bir şey yok. Sezonu bu fiyatlarla kapatacağız.” dedi.