İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, suç örgütü liderliğinden binlerce yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar’ın ve örgütünün yeniden yapılanma davasında ilginç savunmalar yapıldı. SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile duruşmaya bağlanan Oktar, özellikle İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaşa dair iddialarıyla dikkat çekti.

"15 günde savaşı durdururum"

Duruşmada savunma yapan Adnan Oktar, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını 15 gün içinde durdurabileceğini iddia etti. Oktar, "Devlet bana görev verirse, Filistin’de yaşanan olayı çok rahat durdurabilirim. 15 gün içinde savaşı bitiririm. Cezaevinden çıkmama gerek yok, burada bana bir oda ayarlasalar yeterli olur." ifadelerini kullandı.

Oktar’ın bu açıklamaları duruşma salonunda şaşkınlıkla karşılanırken, Oktar’ın kendisine isnat edilen suçlardan beraat etmesi gerektiği yönündeki savunması dikkat çekti.

"Tutuklanmam hukuksuz, arkadaşlarım suçsuz"

Adnan Oktar, savunmasının büyük bir kısmında, kendisinin ve arkadaşlarının hiçbir suç işlemediğini iddia etti. Oktar, "Benim tutuklanmamı gerektirecek bir durum yok. Masum genç kızlar, kendi aralarında bir bağlantı içerisindeler. Hepsi birbirini seviyor. 'Neden bir aradasınız?' diye soruyorlar ama gasp yok, tehdit yok, şantaj yok. Bunu siz de biliyorsunuz. Benim arkadaşlarım hiçbir suç işlemedi." dedi.

Bartın deprem son dakika: Amasra ilçesi açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi Bartın deprem son dakika: Amasra ilçesi açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Tutukluluk sürecinin hukuka aykırı olduğunu öne süren Oktar, yüz yüze savunma yaparak kendisini daha iyi ifade edebileceğini söyledi. "Duruşma salonuna gelerek savunma yapmak istiyorum. Yüzümü görmüyorsunuz ve samimiyetime inanmıyorsunuz. Konuşmalarımın bir kısmı cımbızla alınıyor. Yine de takdir mahkemenindir. Ön yargıya gerek yok. Ben vatanını, milletini, Türkiye Cumhuriyeti’ni seven bir insanım." ifadelerini kullandı.

"Verilen ceza umurumda değil, karar bozulacak"

Adnan Oktar, hakkında verilen binlerce yıl hapis cezasının kendisini etkilemediğini belirtti. Oktar, "Cinsel istismar suçlamaları asılsız. Cezamın 10 bin yıl olmasının bir önemi yok. Verilen karar bozulacak. Aleyhime açılan davalardan hiçbir şey kalmayacak, bundan eminim." dedi.

Mahkemeden ara karar: Oktar duruşmaya getirilecek

Mahkeme heyeti, Adnan Oktar’ın duruşmaya bizzat katılma talebini dikkate alarak, bir sonraki duruşmada Oktar’ın SEGBİS yerine duruşma salonunda bulunmasına karar verdi. Oktar’ın savunmasının bizzat dinlenmesi için cezaevine gerekli yazışmalar yapılacak. Mahkeme, davayı 6 Aralık tarihine erteledi.

Adnan Oktar ve örgütüne yönelik davada, örgütün yeniden yapılanma faaliyetleriyle ilgili yürütülen soruşturma ve yargılamalar sürüyor. Oktar ve beraberindeki diğer sanıklar, çeşitli suçlardan hüküm giymiş ve örgütün illegal faaliyetleri nedeniyle ağır cezalar almıştı. Duruşmaya 8 tutuksuz sanık da katılırken, sanıkların avukatları savunma sürecinde hazır bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi