İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Birleşmiş Milletler 'Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı' (UNRWA) merkezine ait toprağı gasp etti. Lübnan’da ise İsrail askerleri, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) ateş açtı.

İsrail Şansını Zorluyor

Israel Hayom gazetesi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altında bulunan Doğu Kudüs’teki Birleşmiş Milletler 'Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı' (UNRWA) merkezinin toprağını gasp ederek 1440 yasa dışı konut inşa etmeye hazırlandığını yazmıştı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada İsrail'in, UNRWA'nın Filistin topraklarındaki faaliyetlerini durdurmak için yaptığı girişimlerin ve ajansa karşı sistematik kışkırtmasının güçlü bir şekilde kınandığı belirtildi.

Gerçekleştirilen açıklamada, İsrail'in bu adımının, uluslararası hukukun, BM tüzüğünün ve işgal altındaki Filistin topraklarında faaliyet gösteren BM kuruluşlarının dokunulmazlıklarını açık bir şekilde ihlal ettiği vurgulandı.

İsrail'in aldığı bu kararın, uluslararası hukuku ve 2334 sayılı karar da dahil olmak üzere BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiği ve İsrail'in işgalci bir kuvvet olarak yükümlülükleriyle çeliştiğinin altı çizilirken bu icraatların, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalini pekiştirme ve Filistin üzerindeki kontrolü sıkılaştırma yönünde devam eden teşebbüslerinin bir parçası olduğu aktarıldı.

Yapılan açıklamada, İsrail'in UNRWA'ya siyasi suikast gerçekleştirmeyi ve Filistinlilere insani yardım sağlama çabalarını engellemeyi amaçlayan eylemlerin sonuçlarının feci olacağı noktasında kritik bir uyarıda bulundu.

Dünyadan Tepki Yağmuru

İsrail kuvvetlerinin Lübnan’da bulunan Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) ateş açmasını "endişe verici ve kabul edilemez” olarak değerlendiren Kanada Dışişleri Bakanlığı, taraflara “barış gücü ve insani yardım çalışanlarını koruma ve uluslararası insani hukuka uyma” çağrısında bulundu.

İçinde gerçek et bulunan lahmacun fiyatı ne kadar olmalı?  Uzmanlar "bu fiyatın altındaysa sakın almayın" dedi İçinde gerçek et bulunan lahmacun fiyatı ne kadar olmalı? Uzmanlar "bu fiyatın altındaysa sakın almayın" dedi

İsrail’in Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) yönelik saldırısına Kanada da tepki gösterirken Kanada Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından, İsrail askerlerinin UNIFIL üssüne ateş açması "endişe verici ve kabul edilemez” olarak değerlendirildi.

Yapılan açıklamada, "Kanada, barış gücü ve insani yardım çalışanlarının korunması ve tüm tarafların uluslararası insani hukuka uyması çağrısında bulunuyor" sözleri kullanıldı.

Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’da yaşayan sivillere saldıran İsrail, en son olarak Lübnan’ın Nakura bölgesinde yer alan UNIFIL üssünü hedef almış ve nöbetçi kulübesinde bulunan 2 askerin yaralanmasına yol açmıştı. Söz konusu savaşa dünyadan tepki yağmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi