Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde son günlerde etkili olan yoğun yağışlar sonrası yaşanan olumsuzluklara dair güncel bilgileri paylaştı. 21-22 Eylül 2024 tarihlerinde meydana gelen sel ve su taşkınları nedeniyle 31 ilde toplam 204 mahsur kalma olayı yaşandı.

250 Gram Peynir Dolgulu Turşu İçin 8.4 Kilometre Yol Giden Kurye İsyan Etti 250 Gram Peynir Dolgulu Turşu İçin 8.4 Kilometre Yol Giden Kurye İsyan Etti

Mahsur Kalanlar Kurtarıldı

AFAD tarafından yapılan açıklamada, mahsur kalan vatandaşların tamamının ekipler tarafından kurtarıldığı ve güvenli alanlara taşındığı belirtildi. Yoğun yağışların ardından afet bölgelerinde kurtarma ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde ciddi can kayıplarının önüne geçildiği ifade edildi.

Trabzon’da Kayıp Kişinin Cansız Bedeni Bulundu

AFAD, Trabzon’da 20 Eylül tarihinde kaybolan bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Kaybolan vatandaşla ilgili arama çalışmaları devam ederken, cansız bedenine ulaşılmasıyla birlikte olayın takip edilmekte olduğu bilgisi verildi. AFAD, sel felaketinden etkilenen bölgelerde gerekli çalışmaların sürdüğünü ve olası risklere karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Türkiye genelinde yoğun yağışların yol açtığı olumsuzlukların AFAD ve ilgili ekipler tarafından yakından takip edilmekte olduğu ve gelişmelerin anlık olarak kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Muhabir: Haber Bülteni