Kore Kültür Merkezi, K-Classic Konseri ile Ankara’da sanatseverleri buluşturuyor. Etkinlik, 2 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 19:30'da CSO Ada Bankkart Mavi Salon’da düzenlenecek. Konser, kapıların 19:00’da açılmasıyla başlayacak.

Ünlü Sanatçılar Klasik Müziğin Büyüsünü Ankaralılarla Buluşturacak

K-Classic Konseri'nde Avrupa merkezli faaliyet gösteren, dünyaca ünlü soprano Jay Yang, tenor Alex Kim ve piyanist Clara Mijung Shin sahne alacak. Sanatçılar, klasik müziğin en seçkin eserlerini seslendirerek izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Konser sonunda izleyicilere K-Beauty ürünleri hediye edilecek.

Sanatçı Tanıtımları

Jay Yang (Soprano)
Kore Ulusal Sanatlar Üniversitesi ve Paris Devlet Müzik Yüksekokulu'ndan mezun olan Yang, uluslararası birçok yarışmada birincilik elde etmiş bir sanatçı. Washington D.C. Devlet Opera Tiyatrosu'nda sahne alan Yang, dünya çapındaki çeşitli orkestralarla sayısız eserde solist olarak performans sergilemiştir. Placido Domingo, kendisi hakkında "Çok güzel bir sese sahip" yorumunu yapmıştır.

Alex Kim (Tenor)
Almanya'nın en prestijli sahnelerinde performans sergileyen Kim, Kore ve Avrupa sahnelerinde birçok ödül kazanmıştır. Nürnberg Devlet Tiyatrosu'nda sanatçı olarak görev yapan Kim, Beethoven’ın 9. Senfonisi ve Mozart’ın Requiem gibi eserlerde solist olarak yer almıştır.

Clara Mijung Shin (Piyanist)
Seul Ulusal Üniversitesi birincisi olan Shin, birçok uluslararası yarışmada ödül kazanmıştır. Avrupa ve Asya’da geniş bir konser kariyeri olan Shin, Viyana Müzik Üniversitesi'nde Senior Lecture olarak görev yapmaktadır.

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, minik öğrencilerin Bed-i Besmele törenine katıldı Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, minik öğrencilerin Bed-i Besmele törenine katıldı

Ücretsiz Bilet Başvurusu

Konser ücretsiz olup katılmak isteyenler, 26 Eylül 2024 tarihine kadar kkmklasik@gmail.com adresine “K-Classic Konseri” başlığı ile başvuruda bulunabilirler. Biletler, mail sırasına göre dağıtılacak ve rezervasyon yapan kişiler mail yoluyla bilgilendirilecektir. Konser 6 yaş ve üzeri katılımcılara açık olacaktır.

Muhabir: Sevda Ecem