Türkiye'nin Afganistan'daki düzensiz göçle mücadele çabalarını sürdürmek adına gerçekleştirdiği ziyaret, Afganlara kolay vize verileceği yönündeki iddialarla gündeme oturdu. Ancak, bu iddialar Göç İdaresi Başkanlığı tarafından gerçek dışı olarak nitelendirildi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesinin kesintisiz bir şekilde sürdürülebilmesi ve düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri dönüşlerinin sağlanabilmesi için kaynak ülkelerle ikili temaslarda bulunulmasının gerekliliğine dikkat çekti. Afganistan'a gerçekleştirilen ziyaretin de bu çerçevede gerçekleştiği ve düzensiz göçle mücadelede Türkiye'nin kararlılığının vurgulandığı belirtildi.

Göç İdaresi Başkanlığı'nın açıklamasında, Türk heyetinin ziyaretinde Türkiye'deki düzensiz göçmenlerin durumunun ele alındığı ve Afganistan vatandaşlarının geri dönüş süreçlerinin masaya yatırıldığı vurgulandı. Ayrıca, Türkiye'nin Afganistan'da geçici hükümeti resmi olarak tanımaması sebebiyle Türk bayrağının yer almadığı ifade edildi.

Bahriyeli Gençten Duygusal Sürpriz: Engelli Babasına Unutulmaz Anlar Yaşattı Bahriyeli Gençten Duygusal Sürpriz: Engelli Babasına Unutulmaz Anlar Yaşattı

Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesindeki kararlılık ve bu konudaki çalışmalarıyla bilinen Göç İdaresi Başkanlığı, ziyaretin amacının düzensiz göçle mücadele olduğunu ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını net bir şekilde belirtti. Bu bağlamda, Türkiye'nin Afganistan'a yönelik politikalarının ve ilişkilerinin düzenli olarak ele alındığı, ancak Afganlara kolay vize verileceği yönündeki iddiaların doğru olmadığı kesin bir dille vurgulandı.

Muhabir: Haber Bülteni